Köşkerden Çölaşana dava

Abone ol

İGDAŞ'ın kendisine verdiği otomobili şüpheli bulan Emin Çölaşan'a karşı Mehmet Köşker dava açıyor.

İGDAŞ’tan "3 milyonuncu abone" ödülü olarak otomobil kazanan Mehmet Köşker, bunun AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak ve Bugün gazetelerinde haber müdürlüğü yapmasıyla ilgisinin olmadığını söyledi. İGDAŞ da, ikramiyenin bir gazeteciye çıkmasının tamamen tesadüf olduğunu öne sürdü.

HÜRRİYET Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan’ın dünkü köşesinde yer alan, "İGDAŞ’ın 3 milyonuncu aboneye verdiği ’Fiat Albea’ marka otomobilin Bugün Gazetesi’nin o dönemdeki haber müdürü Mehmet Köşker’e çıkmasının şüpheli olduğu" iddialarına Köşker’den cevap geldi. Köşker, Çölaşan’ın, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak ve Bugün gazetelerinde haber müdürlüğü yaptığı için "ödülün kendisine denk geldiği" iddialarının asılsız olduğunu söyledi. İGDAŞ’tan yapılan açıklamada ise "3 milyonuncu abonenin gazeteci Mehmet Köşker olması, tamamen tesadüf ve şanstır" denildi..

TANIMAM

Soruların muhatabının kendisi değil İGDAŞ olması gerektiğini belirten Köşker de olayı şöyle anlattı:

"Bahçelievler Kocasinan Mahallesi’nde yeni aldığımız apartman dairesine doğalgaz bağlatmak için İGDAŞ’a başvurduk. Başvurduktan 2-3 gün sonra 3 milyonuncu abone olarak bir ödül kazandığımız söylendi ama ödülün ne olduğu açıklanmadı. Ben de kendilerine Bugün Gazetesi’nin haber müdürü olduğumu ve gazeteci kimliğimden dolayı böyle bir ödülü almamın sakıncalı olabileceğini söyledim. Onlar da bana ’Sakıp Sabancı’ya da çıkabilirdi. Talihli abonemiz sensin’ dediler. Şans olabilir, tesadüf olabilir, başka bir şey olabilir ben bilemem. Ama benim konuyla alakam yok. Ben ne İGDAŞ’ın müdürünü tanırım ne de ilgili başka birini."

Yeni Şafak Gazetesi’nden sonra çalışmaya başladığı Bugün Gazetesi’nden 1 ay önce ayrılan ve şu anda herhangi bir basın kuruluşunda çalışmayan Mehmet Köşker, "Ben 5 yıl Hürriyet’te olmak üzere, 16 ayrı işyerinde çalıştım. Çalıştığım gazetelerden dolayı bana böyle iddialar yöneltilmesi doğru değil. Emin Çölaşan’a dava açacağım" dedi.

BU BİR ŞANS

İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, "3 milyonuncu abonenin gazeteci Mehmet Köşker olması, tamamen tesadüf ve şanstır" denildi. Abone alımının, İstanbul geneline yayılmış 3 bölge müdürlüğü ve 6 şubenin yanı sıra internet üzerinden aynı anda yapıldığı belirtildi ve "Abone sayısının tespiti, sistem tarafından anlık olarak (mikro saniye düzeyinde bir zamanlama) belirlenmektedir. Dolayısıyla İstanbul’un birçok noktasından aralıksız olarak yapılan ve aynı anda sisteme yansıyan abonelik kayıtlarının sıralamasına müdahil olmak imkansızdır" denildi.

3 milyonuncu abonenin gazeteci olması üzerine, bu tür eleştiriler geleceğini düşündüklerini ancak şeffaflık ilkesinden taviz vermediklerini belirten İGDAŞ yetkilileri, otomobili kendilerinin almadığını, sponsor firma tarafından verildiğini de bildirdiler.

Otomobil pastası

Mehmet Köşker kendilerine hediye edilen otomobil için eşi Hasibe Köşker’le birlikte pasta kesti. Pasta töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bulundu.

2 milyonuncu talihliye kombi vermişlerdi

İGDAŞ, 1.5 milyonuncu abonesi Hayri Sağlam’a 4 Ağustos 2000 tarihinde 20 Cumhuriyet altını, 2 milyonuncu abonesi Ali Güdü’ye ise 12 Kasım 2003’te bir kombi cihazı hediye etmişti.

Haber: Ali Sözbilir
Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Günün Önemli Haberleri