Korsandan tüyler ürperten tehdit

Abone ol

THY uçağını kaçıran Ekinci'nin pilotu dehşet veren bir mektupla tehdit ettiği anlaşıldı. İşte o mektup

THY uçağını kaçıran korsan Hakan Ekinci'nin pilotu yazılı bir notla tehdit ettiği ortaya çıktı.

"Ben ve arkadaşımın üzerinde plastik patlayıcı var. Uçağı Roma'ya çevirin. Tarafımıza yapılacak bir ucuz kahramanlık gösterisi, ölen insan parçalarının havadan karaya savrulmasıyla son bulur."

Korsan: Havadan et parçacıkları yağar

Hava korsanı Hakan Ekinci'nin uçağı kaçırırken, pilota verdiği tehdit mektubu ortaya çıktı. Mektupta, "Tarafımıza yapılacak ucuz kahramanlık gösterisi, havadan karaya ölen insan parçalarının savrulmasıyla son bulacaktır" ifadesi yer aldı. Hakan Ekinci, kendi el yazısıyla hazırladığı, kokpitte pilota verdiği "uçuş ekibinin dikkatine" başlıklı tehdit mektubunda şunları yazdı: "Uçuş ekibinin dikkatine, ben Hakan Ekinci. Şu anda benim ve uçak içindeki diğer arkadaşımın vücudumuzda plastik patlayıcılar bulunmaktadır. 1476 sefer sayılı THY uçağına, Papa 16. Benedict'e özel mesaj bildirmek amacıyla geçici olarak el koyuyoruz. Uçağın derhal 'Hijack-kaçırıldı' sinyali yollayarak rotasını hiçbir mazeret göstermeden İtalya'nın Roma şehrine çevirmenizi istiyoruz. Şakamız yoktur. Tarafımıza yapılacak ucuz kahramanlık gösterisi, havadan karaya ölen insan parçalarının savrulmasıyla son bulacaktır. Amacımız, kimseye zarar vermek değildir. Roma'da basın açıklaması yaptıktan sonra, İtalyan güvenlik güçlerine teslim olacağız. Sakın Roma'nın dışında başka bir havaalanına inmeye kalkışmayın."

SAVCILARDAN SIĞINMA İSTEDİ
Öte yandan Hakan Ekinci Brindisi Cumhuriyet Savcı Yardımcıları Milto De Nozza ve Pasquale Sansonetti tarafından sorgulandı. Ekinci'ye Brindisi barosundan Vita Cavaliere avukat olarak tayin edildi. Hava korsanı adam kaçırma ve ulaştırma güvenliğine saldırı suçuyla sorgulandı. Ekinci, Brindisi savcılarından da "siyasi sığınma" talebinde bulundu. Savcılar, soruşturmanın karmaşık olduğunu bu nedenle uzun sürebileceğini ifade etti. Türk makamları ise henüz harekete geçmedi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ekinci'nin iadesi için Türk Adalet bakanlığı henüz bir adım atmadı. Düne kadar Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğine bu yönde bir talep ulaşmadı.

ANKARA GELİŞMELERİ İZLİYOR
Türk yetkililer Brindisi'de bulunan hava korsanının öncelikle burada bir yargılama sürecinden geçeceğini belirtiyor. Roma Büyükelçiliğinden, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Brindisi Valiliğine gösterdikleri çabalardan ötürü teşekkür içeren ve olayın başka yönlere çekilmemesini dileyen bir nota gönderildi.

Haber: Yasemin Taşkın
Kaynak:www.sabah.com.tr

Günün Önemli Haberleri