Korsana büyük darbe

Abone ol

Belçika polisi, internette yasadışı dosya değişim ve paylaşımı sağlayan hizmet sağlayıcıyı ele geçirdi

Belçika polisi, internette yasadışı dosya değişim ve paylaşımı sağlayan dünyanın en önemli iki ”peer-to-peer” “server”ini (hizmet sağlayıcı) dün gece Brüksel yakınlarında düzenlediği bir operasyonda ele geçirdi.

İnternetteki paylaşım siteleri için büyük darbe kabul edilen operasyonun ardından Brüksel savcılığından bir yetkili, İsviçre makamlarının bir istihbaratı üzerine harekete geçtiklerini belirtti.

Savcılık yetkilisi, operasyonda tutuklanan olmadığını söylerken başka ayrıntı vermekten kaçındı.

Belçika Korsanlıkla Mücadele Vakfı'nın (BAF) verdiği bilgiye göre, Belçika polisi, Brüksel'in banliyösü Zaventem'de iki “Razorback” serverini ele geçirdi.

Polisin ele geçirdiği iki hizmet sağlayıcının, tüm dünyada yasadışı dosya indirmekte kullanılan paylaşım programının önde geleni olan “eDonkey ağından indirilen dosyaların üçte birinin” sorumlusu olduğu belirtildi.

Amerika'nın önde gelen sinema stüdyolarını temsil eden Motion Picture Association'dan (MPA) yapılan açıklamada da İsviçre makamlarının serverlerin sahiplerini tutukladıkları bildirildi.

MAP yetkilileri, yasadışı dosya paylaşımı ile mücadelelerinde büyük bir zafer kazandıklarını söylerken, BAF da iki ünlü serverin her birinin bir milyondan fazla kullanıcıya, aralarında filmler, dizi filmler, müzik parçaları, oyunlar ve yazılımların bulunduğu 140 milyondan fazla dosyaya yasadışı giriş olanağı sağladığını bildirdi.

Günün Önemli Haberleri