Korsan Hollywoodu bitirdi

Abone ol

Hollywood'un büyük film şirketlerinin, film korsanlığı yüzünden büyük zararda olduğu açıklandı

Hollywood'un büyük film şirketlerinin, film korsanlığı yüzünden geçen yılki gelir kaybının 6,1 milyar dolar olduğu bildirildi.

ABD'nin önde gelen film şirketlerini şemsiyesi altında toplayan Motion Picture Association of America (MPAA) tarafından yapılan açıklamada, yasa dışı olarak üretilen VCD, DVD ve internetten film indirilmesi nedeniyle geçen yıl film şirketlerinin 6,1 milyar kaybettiği, bunun da tahmin edilenden yüzde 75 daha fazla olduğu belirtildi.

Açıklamada, internetten film indirilmesi nedeniyle kaybedilen gelirlerin ilk kez MPAA'nın yaptırdığı araştırmaya alındığı belirtilerek, film korsanlığının kuzey Amerika ve Avrupa ile karşılaştırıldığında Asya'da daha az sorun olduğu kaydedildi.

MPAA, sadece ABD'deki gelir kaybının yaklaşık 1,3 milyar dolar olduğunu, ABD'yi 483 milyon dolarlık yasa dışı satışla Meksika'nın izlediğini bildirdi.

Araştırmada, en çok film korsanlığının olduğu sanılan Çin ise 244 milyon dolarlık satışla beşinci sırada yer aldı. Rusya, 266 milyon dolarla üçüncü, İspanya ise 253 milyon dolarla dördüncü oldu.

MPAA, ABD dışındaki korsan satışların 4,8 milyar dolar olduğunu, bunun da yarısının Avrupa ülkelerinde yapıldığını açıkladı.

Günün Önemli Haberleri