Kopya tarih oluyor
Abone olÖnümüzdeki yıldan itibaren okuldaki sınavların tablet üzerinden yapılmasını hedefleniyor..
Tablet bilgisayarlarla eğitimde önemli bir hamle yapan
Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren okuldaki
sınavların da tablet üzerinden yapılmasını hedefliyor. Sınavlar hem
daha hızlı hem daha güvenli olacak.
Tablet bilgisayarlarla eğitimde önemli bir adım atan Türkiye şimdi de tabletlerin daha verimli kullanılmasına odaklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi sayesinde önümüzdeki yıldan itibaren okullarda yapılan yazılı sınavların tablet bilgisayarlar üzerinden de yapılabilmesi için kolları sıvadı. Bakanlığın yürüttüğü çalışmaya göre 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda yapılan yazılı sınavlar, pilot uygulama olarak tablet bilgisayarlar üzerinden de yapılabilecek.
ÖĞRETMENİN TERCİHİ
Sınavın ne şekilde yapılacağı ise öğretmenini tercihine
bırakılacak. Buna göre öğretmenler isterlerse mevcut düzende olduğu
gibi yazılı sınav isterlerse de tablet bilgisayarlar aracılığıyla
sınav yapabilecek.
Türkiye genelinde içinde on binlerce sınav sorusunun yer aldığı bir soru havuzu oluşturulacak. Öğretmen, soruları öğrencilerin tablet bilgisayarına göndererek sınavı başlatacak. Öğrencilerin sorulara verdikleri cevapları ve ayrıntıları, öğretmenler kendi tablet bilgisayarında görebilecek.
KOPYA TARİHE KARIŞIYOR
Yeni sistemle birlikte kopya çekilmesinin de önüne geçilecek. Hazırlanan sınav soruları klasik soru, test sorusu, boşluk doldurma ve interaktif soru şeklinde olacak. Aynı seviyede olup aynı sınıfta sınava giren öğrencilere random denilen bir sistemle sınav soruları rastgele gönderilecek. Örneğin matematik sınavına giren bir öğrenciye sorulan havuz problemi sorusunda yer alan "30 metre küp" ifadesi, bir başka öğrencide "26 metre küp" olarak görülecek. Böylece öğrencilerin cevap şıklarını birbirlerine bakarak işaretlemesi önlenecek.
SINAV SONUÇLARI ANINDA GELECEK
Uygulama sayesinde öğrencilerin günlerce sınav sonuçlarını bekleme çilesi de son bulacak. Öğrenciler uygulamayla birlikte anında hangi soruya doğru veya yanlış cevap verdiğini görebilecek.