Kopya kredi kartı taksiciyi yaktı

Abone ol

Adana'da, bir taksiciye ait kredi kartı, birbirine yakın sürede iki ayrı şehirde kullanılınca banka harekete geçti.

Adana'da, bir taksiciye ait kredi kartı, aynı tarihte ve birbirine yakın sürede Adana ve İstanbul'da kullanılınca, durumu fark eden banka yetkilileri sahibini uyararak kartın kopyalanmış olabileceğini ifade ederek uyardılar.

Alınan bilgiye göre, taksicilik yapan Mehmet Salman (43), 6 Aralıkta Adana'da kredi kartı ile harcama yaptı. Aynı tarihte ve Adana'daki ile yakın zamanda İstanbul'da da harcama yapıldığını tespit eden banka yetkilileri, Salman ile irtibata geçerek ''kartınız kopyalanmış olabilir, kullanmayın'' uyarasında bulundular.

Salman, daha sonra eve gelen ekstrede, İstanbul'da kredi kartı kullanılarak 6 Aralıkta iki kez 480 ve sonraki gün de 30 YTL nakit para çekme işlemi yapıldığını fark ederek, bankaya başvuru yaptı.

Salman, 22 yıldır taksicilik yaptığını belirterek, şunları söyledi:

''Ben dar gelirli bir vatandaşım. Taksicilik yaparak kazandığım parayla ancak ailemin geçimini sağlıyorum. Banka yetkilileri itirazda bulunmamı, inceleme yapılacağını, ancak bu süreçte ödemeyi de yapmam gerektiğini söylediler. Mecburen arkadaşlarımdan aldığım paralarla borcu kapatmak zorunda kaldım. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Başkalarını da yaşadığım olayı dikkate alarak mağdur durumda kalmamaları için hesap ekstrelerini dikkatli incelemeleri konusunda uyarıyorum.''

Günün Önemli Haberleri