Konyadan işsizliğe çözüm!
Abone olÜniversiteli ve işsiz gençler artık boşuna üzülmeyin. Çünkü Konya Selçuk Üniversitesi işsizliğe çözüm olacak bir proje geliştirdi.
Üniversiteli gençler artık kendi işinin sahibi olacak.
Konya Teknokent kendi işini kurmak isteyen üniversiteli gençleri
girişimci olarak yetiştirmek üzere "ÜNİ-GİRİŞİM Üniversiteli
Girişimci Yetiştirme Programı" adı altında bir program
başlattı.
Program gençler başarılı olmak için bilmeleri gekeren her şeyi öğrenecekler. Üniversiteli gençlere is yeri açma, is planı hazırlama, temel isletmecilik, inovasyon ve teknoloji yönetimi, fikri ve sınai mülkiyet hakları, yasal mevzuat, teknik mevzuat, proje çevrimi yönetimi, ulusal ve uluslararası girişimcilik ve Ar-Ge destek programlarından konularında temel bilgiler verilecek.
ÖNCE TEMEL BİLGİ, ARDINDAN FİKİR OLUŞTURMA
Programın birinci bölümünde girişimcilikle ilgili temel bilgiler verilecek. Programında ikinci kısmında ise katılımcıların is fikirlerini is planına dönüştürmeleri sağlanacak. TÜBİTAK-TEKNOGİRİŞİM, TTGV-Teknolojik Girişimcilik Destekleri ve KOSGEB Genç Girişimci destek programlarından yararlanmak üzere gerekli hazırlıkları yapmalarının temelleri atılacak.
ÜCRETSİZ HİZMET
Programdan mezun olan genç girişimcilerin
hazırladıkları is planları değerlendirilerek, içlerinden
desteklenmeye değer bulunan 10 kişiye/ekibe Konya Teknokent
İnkübasyon Merkezinde ofis tahsis edilerek ücretsiz pre-inkübasyon
hizmeti verilecek.
Programın üçüncü bölümünde yer alan eğitimde kendi girişimini
kuracak gençlerin ihtiyaç duyduğu isletmecilikle ilgili bilgilerin
kazandırılacağı “Temel İsletmecilik” eğitimi yer alıyor.
ÜNİGİRİŞİM Programının ilk ayağı olan “Temel Girimcilik Eğitimi” 12
Nisan Pazar Günü saat 9:30 da Selçuk Üniversitesi Halil Cin
Konferans Salonunda başlıyor.
KONYA'DA POTANSİYEL ÇOK
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih M. Botsalı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ülkelerin sahip oldukları inovasyon yeteneği ve insan kaynağı kalitesi ekonomik büyümenin ve rekabet edebilirliğin en önemli unsurları haline gelmiştir. Selçuk Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 80.000’e yaklaşmıştır. Üniversiteden her yıl yaklaşık 7.500 ön lisans ve lisans öğrencisi, yaklaşık 1500 yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetişmektedir. Bu potansiyel bölgemizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından çok ciddi fırsatlar sunmaktadır. Konya Teknokent bu programla bölgemizdeki üniversite mezunlarının kendi islerini kurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını, üniversite mezunlarının yüksek katma değerli yeni ve ileri teknoloji alanlarına yönlendirilmesini amaçlamaktadır. Konya Teknokent bu programın devamı olarak basarı sansı yüksek is fikri olanlara risk ortaklığına dayalı finansal destek sağlayacak bir model oluşturma çalışmalarına devam etmektedir. “ dedi.