Konya'da yeni mısır çeşidi tanıtıldı

Abone ol

Konya'nın Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Tarla Günü'nde yeni mısır çeşidi tanıtıldı.

Ereğli'de düzenlenen Tarla Günü'nde yeni mısır çeşidi tanıtıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarla Günü'ne Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven ve üreticiler katıldı.

Hami Yönet isimli çiftçinin 6 dekarlık arazisinde gerçekleştirilen Prisca Hibrid cinsi mısırın deneme ekiminin istenen düzeyde olduğunu kaydeden İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, “Bölgede ekimi yapılan ürünlerin verim ve kalitesinin yanında süreklilik büyük önem arz ediyor. Çiftçilerimize yönelik sürdürdüğümüz eğitim çalışmalarının meyvelerini her geçen yıl ekimi yapılan ürün deseniyle alıyoruz. Diğer mısır türlerine göre, dekarda 250-300 kilo verim artışı daha fazla. Damlama sulama sistemi ile sulansa daha çok verim artışı yaşanacaktır” dedi.

İlçe Kaymakam Hasan Bağcı ise, Ereğli'de verim ve kaliteyi yükseltecek ürünler yetiştirilerek çiftçinin daha çok kazanç elde etmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Toprağın uyumuna göre ilçede her türlü ürün deseninin yetişecek potansiyel olduğunu ifade eden Kaymakam Bağcı, “Bu potansiyeli iyi değerlendirmek gerekiyor. Önümüzdeki en büyük sorun, su sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Suyun kısıtlı olmasından dolayı daha ekonomik kullanma yollarına gitmek zorundayız. Salma sulama dönemi artık kapanmalı. Damlama ve yağmurlama sistemlerinin artık oturması gerekiyor. Böylece hem su noktasında tasarruf elde edilir hem de artan ürün deseniyle Ereğli bölgesi tarımın cazibe merkezi konumuna gelir” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri