Konutlar şimdi emniyetli

Abone ol

Muş'ta yapılan 144 konuttan 127 satılamayınca, elde kalan konutlar Emniyete satıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Muş'ta yapılan konutlar, vatandaşlardan ilgi göremeyince Emniyet Genel Müdürlüğü'ne satıldı.

Muş'ta, geçen yıl yapımına başlanılan ve bu ay içerisinde tamamlanarak teslim edilmesi planlanan TOKİ konutlarından 17 tanesi vatandaşlar tarafından alınırken, geriye kalan 127 tanesine alıcı çıkmadı.

Daha önce 87 konutu alan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, geriye kalan 40 konuta da talip olduğu ifade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılan yazışmaların tamamlandığı ve geriye kalan 40 konutunda, kuruma tahsis edildiği bildirildi. Muş Halk Bankası aracılığıyla satışa sunulan ancak vatandaşlar tarafından pek ilgi görmediği için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan konutların bu ay içerisinde teslim edilerek yerleşime açılacağı açıklandı.

Halk Bankası Muş Şubesi Müdürü Tahir Yılmaz, konutların satışa sunulmasından sonra ancak 17 tanesinin satıldığını söyledi. Konutların Emniyet Genel Müdürlüğü'ne satılmasının ardından vatandaşların ilgi göstermeye başladığını bildiren Tahir Yılmaz, "Konutların ilgi görmemesine bir türlü anlam veremedik. Başka yerlerde yapılan yüz konut için yüzlerce insan müracaat ederken buradaki konutlara alıcı çıkmaması şaşırtıcı" dedi.

Günün Önemli Haberleri