Konsolos eşine kötü haber

Abone ol

Alkollü araç kullanan ve iki kişiyi yaralayan konsolos eşi Florian Köppel hakkında dava açıldı.

Beşiktaş Bebek’te kullandığı araçla Filiz İnal ve Durmuş İnal’ın bulunduğu motosiklete çarparak Filiz İnal’ın yaralanmasına neden olan İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel hakkında 4,5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal tarafından hazırlanan iddianamede 5 Şubat 2013’te şüpheli Andrea Walz Köppel’in dikkatini etkileyecek derecede alkol aldıktan sonra araç kullandığı belirtildi.

Saat 04.43 sıralarında cipi ile Arnavutköy’e doğru gittiği sırada önünde seyreden Doğan Durmuş İnal’ın kullandığı motosiklete aldığı alkolün etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek arkadan çarptığı ifade edildi. İddianamede motosikletin yaklaşık 17 metre sağa doğru sürüklendiği, motosikletten düşen mağdur Filiz İnal’ın hayati tehlike geçirecek ve uzuvlarından birinin fonksiyonunu kaybedecek derecede yaralandığı anlatıldı.

İddianamede şüpheliden 5 saat sonra alınan alkol raporuna göre olay sırasında 0,59-0,84 promil arasında alkollü olduğunun tespit edildiği belirtildi. Savcı, şüpheli Andrea Walz Köppel hakkında ‘bilinçli taksirle yaralama’ suçundan 1 yıl 1 aydan 4,5 yıla kadar hapsini istedi. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Köppel hakkında dava açıldı.

Günün Önemli Haberleri