Komutanlar savunma yerine iddia edecek

Abone ol

Balyoz davasından tutuklanan komutanların eşleri Teke Tek'te çarpıcı açıklama yaptı. Eşlere göre komutanlar; Emniyet içindeki çeteyi ortaya çıkaracak

TEKE TEK, Balyoz operasyonunun ardından tutuklanan TSK mensubu generallerin eşlerini konuk etti. Altaylı'nın sorularını yanıtlayan komutan eşleri, önemli açıklamalarda bulundu.

General eşleri, yargılanan komutanların, savunmalarının TRT'de yayınlanmasını talep ettiğini de belirterek, "Onlar, 'Savunmamız TRT'de yayınlansın ve bizim savunmalarımız görülsün' diyor. Ancak bu da kabul edilmedi" dedi. İşte TEKE TEK'ten dikkat çeken notlar...

TEK TEK'te dün Fatih Altaylı'nın konukları 1.Ordu eski komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, E.Tümgeneral Ali Deniz Kutluk'un un eşi İrem Kutluk ve Tümamiral Cem Gökdeniz'in eşi Rengin Gökdeniz'di. Balyoz tutuklamalarının ardından general eşleri tutuklamayla ilgili olarak Fatih Altaylı'ya konuştu.

SAVUNMA YERİNE İDDİANNAME HAZIRLAYACAKLAR

E. Org. Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, yaşanan tutuklamaların ardından eşlerinin savunma yapmayacağını yinelerken, "Savunma yapmayacaklar ve iddianame hazırlayacaklar. Emniyet ve onları yargılayan kurumun içerisindeki çeteyi ortaya çıkarmak üzere... Mahkum olurlarsa da olacaklar ve biz de bunu kabulleneceğiz. Çünkü hukuk kuralları işlemiyor. Beraat etseler de bugüne kadar yapılan hukuksuzlukları örtmez. Son bir senedeki üzüntülerini, acılarını, ailelerinin acılarını örtmez" diye konuştu.

EV TEMİZLİĞİ YAPAR GİBİ

Emekli Tümgeneral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk ise, belge adı altında olabilecek ıslak imza gibi hiçbir şeyin aramalarda bulunmadığını ifade etti. Kutluk, "10 çuval dedikleri şey kitaplar, sekiz buçuk çuvalı atılacak belgeler, eski şarj aletleri gibi... Ev hanımları temizlik yaparken nereye koyacaklarını bilemedikleri şeyleri bir dolaba tıkarlar ya onlar da öyle bir şey yapmışlar herhalde" dedi.

HARBİYE MARŞI SPONTENE OLDU

Tutuklanan komutanların 'Harbiye Marşı'nı okumasını yorumlayan İrem Kutluk, "Harbiye Marşı spontene oldu. O kadar gergin bir ortam vardı ki herhalde bir şekilde kendilerini ifade ettiler" diye konuştu. İrem Kutluk kendi hislerini ise, "Ben sadece alevler içinde yandığımı hissediyordum ve eşime bundan sonra nasıl destek olabileceğimi düşünüyordum" sözleriyle dile getirdi.
İrem Kutluk, eşlerinin tutuklanma gerekçesi olarak kaçma olasılığının gösterilmesini eleştirerek, "Yurt dışı yasağı yoktu. 5 gün öncesine kadar Çin'deydi eşim. Erken bitirdi çalışmalarını, duruşmada orada olabilmek için. Eşim her gün oradaydı. Katılamayan sanıklar mutlaka mazeretlerini raporla heyete bildirdiler. Kaçmaya çalışan görüntü hiç yoktu. Nasıl bir kaçma gerekçesi gösterildi anlamıyorum" dedi.

SAVUNMALAR TRT'DE YAYINLANSIN

Nilgün Doğan ise Taraf Gazetesi'nden bir muhabirin tutuklamalarının olabileceğini, eşi Çetin Doğan'ın istirahat raporu almasından tahmin ettiklerini yazması üzerine, şunları söyledi: "Taraf Gazetesi'nden bir arkadaş bu tutuklamaların olabileceğini neye göre tahmin etmiş. Eşimin omzu çıkmıştı özel bir hastenede tedavi oldu. Arkasından 10 gün istihraat raporu verildi. O nedenle evde istiharat ediyordu. Eşim istirahat aldığı için demek ki tutuklanacak. Benim eşim GATA'ya gitse de 'katakulli' diyorlar." General eşleri, yargılanan komutanların, savunmalarının TRT'de yayınlanmasını talep ettiğini de belirterek, "Onlar, 'Savunmamız TRT'de yayınlansın ve bizim savunmalarımız görülsün' diyor. Ancak bu da kabul edilmedi" dedi.

Günün Önemli Haberleri