Komutan konvoyunda kaza

Abone ol

Ankara'dan İstanbul'a giden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun konvoyu kaza yaptı.

Ankara'dan İstanbul'a giden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun konvoyu, otoyolun Çamlıdere ilçesi girişi yakınlarında kaza yaptı. Kazada, bariyere çarpan diğer araçta bulunan Karahanoğlu'nun yaveri Albay Birol Atakan, yaşamını yitirerek şehit oldu.

Karahnoğlu, sabah erken saatlerde, bazı askeri denetlemelerde bulunmak üzere makam aracıyla İstanbul'a hareket etti. Makam aracını izleyen konvoy, Ankara-İstanbul otoyolunun 83. kilometresinde bulunan viraja girdiğinde bazı araçlar yere dökülen mazot nedeniyle kontrolden çıktı. Bu sırada Atakan'ın bulunduğu araç, öndeki araca çarpmamak için sert fren yaparak sola doğru direksiyonu kırdı. Kontrolden çıkan araç sert bir biçimde sol ön tarafından bariyerlere çarptı. Emniyet kemeri takmadığı belirtilen Atakan, çarpmanın şiddetiyle ön camdan dışarı fırlayarak yere düştü. Yaşamını yitiren Atakan'ın naaşı, Çamlıdere Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde önce ilçe morguna kaldırıldı. Naaş, daha sonra ambulans ile Ankara'ya getirilerek, Gülhane Askeri Tıp Akademisi morguna konuldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Oramiral Karahanoğlu da, öğleden sonra GATA'ya giderek, Atakan ailesinin acısını paylaştı. Atakan’ın cenazesi bugün Kocatepe Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Parlak, TEM otoyolundaki kazada hayatını kaybeden subayın dışında yaralanan ve ölen olmadığını açıkladı. Parlak, keskin viraj bulunan bu bölgede daha önce de birçok kazanın meydana geldiğini belirterek, "Virajı alamayan araç bariyerlere çarpmış. Hayatını kaybeden subayımız dışında yaralanan ve ölen yok" dedi.

Günün Önemli Haberleri