Komisyonda Çiçek’e tepki

Abone ol

Çiçek'in 'Kimse kahramanlık yapması' sözleri sadce CHP değil Ak Partili vekillerin de tepkilerine yolaçtı.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un Şemdinli’deki olaylarla ilgili olarak söylediği “Hırsız evin içinden olursa kilit işe yaramaz” sözlerine “Kimse bu komisyonlar üzerinden popülarite elde etmeye kalkışmasın, kahramanlık yapmaya kalkışmasın. Kimin elinde ne bilgisi varsa, biz buradayız, ben buradayım, öyle hiç yoruma gerek yok” bu açıklamayla tepki göstermişti. Çiçek’in bu sözleri meclis Şemdinli Araştırma Komisyonu’nda da gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre komisyon üyeleri, Bakan Çiçek’in haddini aştığını düşünüyor. CHP’li üyeler, “Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla deniyor. Bu açıkça komisyona gelenlere ‘konuşmayın’ demektir” yorumunda bulundu. AKP’liler de bakanın bu açıklamalarının çalışmaları olumsuz yönde etkileyeceği görüşünü savunuyor

Bu arada komisyon Şemdinli’deki olaylarla ilgili olarak 4 kişiyi daha dinledi. Hakkari Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere 9 Kasım’daki patlamayla ilgili, kendilerinin bir istihbarat çalışması olmadığını, jandarmadan da herhangi bir bilgi almadıklarını söyledi.

Şemdinli Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ayık ise halkın patlamaların ardından jandarmaya tepki gösterdiğini ve “terörist devlet” diye bağırdığını anlattı.

Patlamaların son dönemde arttığına dikkat çeken Hakkari Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Hüseyin Keskinkılıç da “Bazı patlamaların kimler tarafından yapıldığını tespit edemiyorum. Korucular da aralarındaki husumet nedeniyle birbirine karşı eylem yapıyor. Terör örgütü PKK da bazen vergi vermeyenleri bu yönde cezalandırıyor” diye konuştu.

Keskinkılıç, jandarmanın kitabevi bombalanan Seferi Yılmaz ile ilgili istihbarat yaptığını olaylardan sonra öğrendiğini de sözlerine ekledi.

Komisyon Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı ile İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü ve gazeteci Murat Yetkin’i de dinleyecek.

Günün Önemli Haberleri