Komiser baba sözünü tuttu

Abone ol

Komiser polise taş atan çocukları "size ayakkabı alacağım" diye ikna etti. Verdiği sözü tutmamak olmazdı...

PKK'nın başı Apo'nun yakalanışının 9'uncu yıldönümü nedeniyle dün Batman yapılan gösteride Batmanlı Komiser "ayakkabı alma" sözü vererek taş atan çocukları eve gitmeye ikna etti. Bugünse birçok işadamından komisere destek yağdı. 50 ayakkabı şimdiden karakola gönderildi.

Dün yapılan PKK yanlısı gösteride yine öne çocuklar sürülmüştü. Çocuklar, göstericilere müdahale etmek isteyen polislere taş atmaya başladı.

SİZE AYAKKABI ALACAĞIM

Polis, çocuklara karşı sert müdahalede bulunamıyordu. Asıl eylemciler ise çocukların arkasına saklanıyordu.

Ardından Şehit Keskin Kaplan Karakolu Amiri Şevket Sönmez çocukları yanına çağırdı ve çocuklarla aralarında şu diyalog geçti:

Komiser: Siz bu göstericilere uymayın. Haydi evinize gidin. Yarın da karakola gelirseniz hepinize ayakkabı dağıtacağım

Çocuklar: Bize bilgisayar da alacak mısın?

Komiser: Benim evimde de bilgisayar yok. Size nasıl alayım?

Bu konuşmanın ardından çocuklar evlerine gitti.

İŞADAMLARINDAN KOMİSERE DESTEK

Batman’da düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında kullanılan çocuklara "Ayakkabı dağıtma" sözü veren Komiser Şevket Sönmez’e bugün yurt içi ve yurt dışındaki iş adamlarından destek geldi.

Komiser Keskin’e telefonla ulaşan iş adamları çocuklara ayakkabı göndereceklerini belirtiler.

Komiser Sönmez gazetecilere yaptığı açıklamada, gösteride kullanılan çocuklara verdiği sözle, çocukları göstericilerin kullanmasına engel olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Haber yayınlanınca Türkiye ve yabancı ülkelerde bulunan çok sayıda iş adamı bize ulaşarak bu konuda destek olacaklarını söylediler. Biz de ihtiyacı olan tüm çocuklara imkanlarımız ölçüsünde dağıtımları yapacağız. Bugün 50 çocuk ayakkabı için karakola geldi. Çocukların ayakkabı numaraları ve adreslerini aldık. Hepsine ayakkabı dağıtacağız."

Günün Önemli Haberleri