Kod adı: Polat Alemdar

Abone ol

Danıştay saldırganı Arslan’ın, "Polat Alemdar" karakterini, kendisine kod adı seçtiği ortaya çıktı.

Danıştay baskıncısı Alparslan Arslan"ın, Kurtlar Vadisi dizisindeki "Polat Alemdar" karakterini, kendisine kod adı seçtiği ortaya çıktı. Tutuklu sanıklar, Arslan"ın cep numarasını, telefonlarına "Polat" adıyla kaydetmiş.

DANIŞTAY"a silahlı saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan"ın kod adı olarak "Kurtlar Vadisi" dizisindeki "Polat Alemdar" karakterini kullandığı belirlendi.

Sincan F Tipi Cezaevi"nde tutuklu bulunan avukat Alparslan Arslan"ın "Polat Alemdar" ismini kod adı olarak kullandığı ve bu nedenle arkadaşlarının telefonlarında "Polat" adıyla kaydedildiği tespit edildi.

SORGULAR SÜRÜYOR

Ankara Emniyeti"nde saldırı ile ilgili olarak üç kişinin sorgusu devam ediyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"nün, saldırının perde arkası bağlantılarını tespit etmek için gözaltına aldığı emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin de önceki gün akşam saatlerinden itibaren sorgulanıyor.

İfadesine başvurulan Muzaffer Tekin"in, saldırgan Alparslan Arslan"ı tanıdığını, ancak, kendisinin Cumhuriyet"in bombalanması ve Danıştay olayıyla bağlantısı olmadığını söylediği öğrenildi.

Tekin, Arslan ile yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili olarak, "Ben onu hiç aramadım. Birkaç kez beni telefonla arayıp hal hatır sordu. Danıştay saldırısı ile ilgili ne ilgim ne de bilgim var" dedi. Tekin"in, Arslan ile ilgili olarak "Bazı dengesizliklerinden dolayı uzun süredir de görüşmemek için gayret gösterdiğini" söylediği öğrenildi.

Tekin"in arkadaşı olduğu ifade edilen Zekeriya Öztürk ve İstanbul"da jandarmaya teslim olan Erkan Timuroğlu"nun da sorgulamalarının bugün tamamlanması ve mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

İKİ KİŞİ ARANIYOR

Tutuklanan sanıklardan Osman Yıldırım"ın bombaları aldığını itiraf ettiği, "Mardinli Ö." adlı kişi ile İstanbul"da gayrimeşru ilişkileri olduğu bildirilen Ayhan Parlak ise aranıyor. Ayhan Parlak"ın geçmişte Susurluk davasından yargılanan bazı kamu görevlileriyle yakın ilişkide olduğu, bu kişileri yaklaşık 2 yıl önce Alparslan Arslan ile tanıştırdığı tespit edildi. Polis tarafından tüm yurtta aranan Ayhan Parlak ile ilgili yurtdışına kaçma olasılığına karşı, pasaportuna tahdit konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü"nün, "çıkış yasağı" ile ilgili kararı tüm sınır kapılarına 3 gün önce teleks emriyle ilettiği öğrenildi.

Günün Önemli Haberleri