Koçtan Erdoğana yakıştırma

Abone ol

CHP'li Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın fındık politikası ile ilgili bir yakıştırmada bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin fındık politikasının, ''ihanet belgesi'' olduğunu savunarak, ''Karadeniz, selden sonra Tayyip felaketi yaşıyor'' dedi.

Koç, fındıkta yaşanan tartışmalara değindiği Parlamentodaki basın toplantısında, CHP'li 9 milletvekilinin, Karadeniz'de fındık üreticileriyle birlikte olduğunu söyledi. ''Karadeniz Bölgesi, sel felaketinden sonra bir de Tayyip felaketi yaşıyor'' diyen Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Marmara ve Karadeniz bölgesindeki fındık üreticilerinin, BM Güvenlik Konseyi'nin terörist listesinde yer almadığını unutmaması gerektiğini kaydetti.

Fındık politikasının, gelişmiş ülkelerin ve Türkiye'deki birkaç aracının elinde oyuncak haline getirildiğini öne süren Koç, iktidarın, 8 milyon kişinin ekmeğini çıkardığı bu üretim dalını, ''kar üzerine kurulu kirli oyunların fiili aktörlüğüne soyunarak, baltaladığını, 8 milyon Karadenizli'nin ekmeğiyle oynadığını'' ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Koç, hükümetin, Fiskobirlik'i rakip olarak gördüğünü iddia ederek, ''Hükümetin temel politikası, özerkliği kırıp, Fiskobirlik'te yönetime yandaşlarını getirmek, böylece Türkiye'yi karanlığa götürmek istediği büyük siyasi oyunda, oyunun Karadeniz ayağında Fiskobirlik'i bir araç olarak kullanmak. 'Her kurum, kuruluş benden olacak...' Bir parti devleti peşinde koşan zihniyet'' diye konuştu.

''KARADENİZLİYE ÇEKTİRDİĞİN YETER''

Başbakan Erdoğan'ın mantığının, ''karanlık dehlizlerde geçen bir siyasi yaşamda, kendisine kılavuzluk eden, siyaseten yanında saf tutan birkaç kişiye kol kanat germek, ekonomik olarak kollamak'' olduğunu ileri süren Haluk Koç, ''İzlediği yöntem şantaj, tehdit, sindirme, azarlama, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltma...Başbakan'ın sermayesi bu'' dedi. Erdoğan'ın Ordu'da ''Fiskobirlik'e İş Bankası kredi versin'' dediğini anımsatan Koç, ''İş Bankası diye tutturuyorsun, Ziraat Bankası ne güne duruyor?'' diye sordu. Koç, Başbakan'ın, özel bankanın, ticari itibarıyla da oynadığını savundu.

''Her allahın günü mikrofon elinde üç beş tane patlak ampul bayrağı sallayan insanların önünde konuşma görevini yerine getirirken, Türkiye'yi gerçeklerden uzak tartışmaların içine niye sürüklüyorsun?'' diye soran Koç, Başbakan Erdoğan'ın Giresun'daki konuşmasından sonra fındığın fiyatının 4.5 YTL'den 2.5 YTL'ye düştüğünü, Fiskobirlik'in 102 milyon YTL zarar ettiğini savundu. Fındığın 1 kilogramının maliyetinin 3 YTL 41 Ykr olduğuna işaret eden Koç, Başbakan'ın ''sorumsuz'' açıklamalarının, Karadenizli üreticiyi zarara soktuğunu söyledi.

''BÖLGE İNSANI VE EKONOMİSİ ZARAR GÖRÜYOR''

Başbakan Erdoğan'a, ''Çek ellerini Karadeniz'in üzerinden, 3 yıldır Karadenizliye çektirdiğin yeter'' diye seslenen CHP'li Koç, şöyle devam etti: ''Başbakan intikam alma, kin gütme duygularını Karadeniz insanına, fındık üreticilerine karşı politika olarak kullanmaya devam ederse; Karadeniz'den batıya iç göç dalgası hızlanacak, bölge esnafı krizi daha derin yaşayacak, Türkiye 1,5 milyar dolar ihracat gelirinden yoksun kalacaktır. Başbakan ne zaman Karadeniz'e gitse, bölge insanı ve ekonomisi zarar görüyor. ABD'ye, 'bu ülkenin başbakanını süpürmeyin, bu adamı kullanın' diyen danışmanlar aradan trilyon kazanmaya devam ediyorlar. Başbakan ve AKP'nin fındık politikası, bir ihanet belgesidir.''

Günün Önemli Haberleri