Kocasını O mu öldürttü?

Abone ol

Ümraniye'de meydana gelen cinayetin arkasındaki sır perdesi çözülemedi.

Ümraniye'de meydana gelen cinayetin arkasındaki sır perdesi çözülemedi. Olayın tek tanığı olan anne Meltem Uyanır'ın sorgusu devam ederken, emniyet yetkilileri, annenin verdiği çelişkili ifadeler ve bazı deliler doğrultusunda olayın hırsızlık olma ihtimalini ortadan kaldırdığını belirtiyor.

Mustafa Kemal Mahallesi 3108 Sokak 2/2 numarada dün sabah 06.30 sıralarında meydana gelen olayda, Uyanır ailesinin evine giren kimliği belirsiz bir kişi, baba Necmettin Uyanır'ı tabancayla vurarak öldürmüştü. İlk bilgilere göre, balkona konulan kalasla birinci kattaki eve hırsızlık amacıyla içeri giren zanlının, ailenin iki çocuğunun yattığı odada, bir ay önce doğum yapan loğusalı anne Meltem Uyanır'a ise tecavüze yeltendiği iddia edilmişti.

Ümraniye Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Masası ile Hırsızlık Büro ekipleri soruşturmayı sürdürüyor. Evde yapılan inceleme sırasında, zanlıya ait olduğu belirlenen sigara ve şapka bulundu. Zanlıya ulaşmanın ve olayın arkasındaki sır perdesinin çözülmesi için elde edilen bu deliller, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Olayın tek görgü tanığı olarak gözaltına alınan anne Meltem Uyanır, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Halen sorgusu devam eden Meltem Uyanır, öğlen saatlerinde bebeğini emzirmesi için evine getirildi. Yaklaşık yarım saat evde kalan Uyanır, tekrardan Ümraniye Asayiş Büro'ya götürüldü. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, anne Meltem Uyanır'ın çelişkili ifadeleri ve delillere doğrultusunda, olayın hırsızlık olma ihtimalini ortadan kaldırdığını belirtiyor.

İşte polisi şüphelendiren deliller:

-Hırsızlar, sabah 03: 00- 05: 00 sıralarında evlere girer. Ancak, hırsız olduğu iddia edilen zanlı, sabah 06: 30 sıralarında eve girmiş. Belirtilen bu saat insanların işe gitme veya çocuklarını okula götürme saati. Ayrıca, ortam tamamen aydınlandığı için her an birileri tarafından görülme imkânı var.

-Hırsızın balkona konulan kalasla girmiş olduğu iddia ediliyor. Kalasın balkona ulaşıp ulaşmadığının belirlemek için soruşturmayı yürüten polis memurları tarafından kalas tekrardan balkona konuldu. Ancak, kalasın dar olması ve dengesiz olduğu için bu ihtimal de pek doğru bulunmadı. Ayrıca, kalas üzerinde her hangi parmak izi ve aşınma tespit edilmemesi, zanlının kapıdan girmiş olma ihtimalini güçlendiriyor.

-Hırsızın, balkon kapısını zorlayarak içeri girdiği iddia edildi. Ancak, fark edildiğinde anlayan hırsız eve girmek için zorlamaz ve kaçar.

-Şapkasını ve sigarasını düşürmeyeceği gibi, çaldığı malzemeleri de alarak evi terk eder. Ancak, bu olayda çalındığı iddia edilen ve her biri yaklaşık 700 YTL değerindeki cep telefonları alınmamış.

-Eşi ölen ve tecavüze uğrama tehlikesi geçiren anne Meltem Uyanır'ın soğukkanlılığı ve her defasında çelişkili ifade vermesi dikkat çekici.

-Hırsız, sabıkalı olduğunu ve cezaevinden yeni çıktığını söylediği iddia edilmişti. Ancak, sabıkalılarla ilgili gösterilen resimlerde teşhis edilemedi.

-Zorla eve giren hırsızın, İsmail Kara'yı aradığını söylediği iddia edilmişti. Ancak, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen Meltem Uyanır, bu ismi değiştirerek, zanlının Murat Uyanık'ı isimde birini aradığını belirtti.

Bu arada, Adli Tıp Kurumu morgunda alınan Necmettin Uyanır'ın cenazesi önce evine getirildi. Uyanır'ın Annesi ve yakınları cenazeyi görünce sinir krizleri geçirdi. Oğlunun tabutuna dokunmak isteyen anneyi yakınları güçlükle teselli etti. Burada gözyaşları arasında helallik alınan cenaze daha sonra aynı mahallede bulunan Hz.Ali Camii'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazından sonra Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Günün Önemli Haberleri