Koç Holdingten 1,1 milyarlık kar

Abone ol

Koç Holding yılın dokuz ayında 1,1 milyar lira net kar elde etti. Bulgurlu: ''Hükümet tarafından açıklanan orta vadeli ekonomik program hemen etkisini gösterdi''


Koç Holding, bu yılın dokuz ayında 1,1 milyar lira net kar elde etti.

Koç Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Holdingin, 9 aylık dönemde 33 milyar lira konsolide satış geliri ve 2,8 milyar lira faaliyet karı elde ettiği belirtildi.

Açıklamada, 30 Eylül 2009 itibariyle Koç Holding'in net karının 1,1 milyar liraya ulaştığı kaydedildi.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Bülent Bulgurlu, yaptığı değerlendirmede, mevcut olumsuz koşullara rağmen elde edilen güçlü mali ve operasyonel sonuçların, son yıllarda yürütülen yeniden yapılandırma çalışmaları ve başarılı yatırımlarının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bulgurlu, 2008 yılının son çeyreğinden beri süren ekonomik dalgalanmanın küresel boyutta alınan tüm önlemlere rağmen devam ettiğini, vergi indirimleriyle canlanan talebin üçüncü çeyreğe kadar sürdüğünü, ancak indirimlerin eylül itibariyle sona ermesinin ardından, talepte bazı sektörlerde bir düşüş yaşandığını dile getirdi.

Tüketici talebinin canlandırılması açısından Hükümetin desteğinin bir süre daha devam etmesinin faydalı olacağını vurgulayan Bulgurlu, şöyle devam etti:
''Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Ekonomik Program hemen etkisini gösterdi. Önce uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poors (S&P), Türkiye'nin görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti, ardından da Moody's ülkenin 'Ba3' olan devlet tahvili notunun görünümünü 'durağan'dan, 'olumlu'ya çevirdi. Pek çok ekonomik belirsizliği ortadan kaldırma potansiyeli taşıyan programın, yapısal reformları yeniden gündeme getirmesi ve Türkiye'nin uluslararası piyasalarda güven tazelemesine de yardımcı olmasını bekliyoruz.''

Program ile sürdürülebilir büyümeye özel sektör yatırımlarıyla ulaşılmasının hedeflendiğini, özel sektör yatırımlarının özendirilmesinin, Türkiye'nin önemli problemi olan istihdamın artırılmasına olumlu katkı sağlayacağının altını çizen Bulgurlu, bu bağlamda, Hükümet tarafından uygulamaya konulan yatırım teşviklerinin, yatırımların artırılması açısından önemli bir fayda sağlayacağını ve olumlu etkisinin de kısa vadede olmasa da orta vadede hissedileceğini belirtti.

Bulgurlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin ve ek önlemler alınarak piyasaya sağlanan likiditeyi artırmak suretiyle ekonomik canlanmaya destek olunmasının çok önemli olduğunu da bildirdi.

Koç Topluluğu olarak ilk dokuz aydaki hedeflerini gerçekleştirdiklerini, ancak ekonomik dalgalanmadan faaliyet gösterdikleri bazı sektörlerin az da olsa etkilendiğini belirten Bulgurlu, bazı toparlanma sinyallerine rağmen küresel piyasalarda belirsizliğin halen sürdüğünü, Hükümet, sivil toplum kuruluşları, işverenler dahil olmak üzere toplumdaki tüm tarafların talebin canlandırılması için ellerindeki tüm imkanları değerlendirmeye devam etmelerinin faydalı olacağını vurguladı.

(FAN-KUM)
13.11.2009 10:18:42

Günün Önemli Haberleri