Kızının mezarını Baydemire sordu

Abone ol

Elazığlı Fatma Kahraman 8 yıl önce PKK'nın infaz ettiği kızının mezarını Baydemir'e sordu

Terör örgütü PKK tarafından 1998 yılında infaz edilen Sakine Kahraman'ın annesi büyük bir dram yaşıyor. Önce evladının PKK'ya katılmasıyla üzüntüye boğulan, ardından da ölüm haberiyle yıkılan Fatma Kahraman, 8 yıldır kızının mezarını arıyor. Bunun için Almanya'ya gidip PKK dernekleriyle bile görüşmüş; ama bir sonuç alamamış.

Acılı anne, son çare olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kapısını çaldı. Baydemir'e bir mektup yazan Fatma Kahraman, şu sözlerle yardım istedi: "Sizin kardeşiniz, çocuğunuz aynı sonu yaşasaydı tepkiniz ne olurdu? Yıllardır kızıma ağlıyorum. Bir gün kızımın vurulduğu yeri göreceğime inanıyorum. Bana yardım edin, ben bir anneyim, yavrumun akıbetini öğrenmek istiyorum."

Kızının terör örgütüne katıldığı dönemde iki oğlunun Iğdır ve Ağrı'da vatanî görevlerini yaptığını anlatan acılı anne, dağdaki teröristlere de 'teslim olun' çağrısı yaptı. Milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı olmadığını belirten Kahraman, "Devlete inanın, milletin huzurunu bozmayın. En azından cezanızı çeker çıkarsınız. O yol kurtuluş yolu değil. Kanmayın, anneler ağlamasın. Çocuklarımızın beyinlerini yıkamayın." dedi.

Fatma Kahraman, Elazığ'da yaşıyor. Tunceli'ye bağlı Hozat ilçesinin Kızılmezra köyünden yıllar önce çocukları ile birlikte Elazığ'a göç etmiş. Kahraman ailesinin Yıldız Bağları'ndaki huzurlu yaşamı 15 yaşındaki kızlarının Almanya'ya çocuk bakıcısı olarak gitmesiyle altüst olmuş. 1988 yılında dayısının çocuklarına bakmak üzere Almanya'ya giden Sakine, 3 yıl sonda 18 yaşını doldurunca Almanya'dan ayrılmak zorunda kalmış. 1991'de arkadaşları tarafından Avusturya'nın Viyana şehrine götürülen Sakine, işçi olarak çalışmak için dil kursuna başlamış. Bu sırada ailesinin tanımadığı birisiyle sözlenmiş. Bu haber üzerine anne Fatma Kahraman, Avusturya'ya giderek kızı ile görüşmüş. Ancak onu Türkiye'ye dönmeye ikna edememiş. Elazığ'a geri dönen anne, sözlendiği gencin kızını kandırarak terör örgütüne soktuğuna inanıyor.

1996'ya kadar kızından haber alamayan acılı anne, Sakine'nin (Newal Nual kod adlı) o yıl kendisini arayarak yardım istediğini anlatıyor. Telefonda görüştüğü kızının, "Anne gel, kurtar beni. Sen gelirsen, Apo'ya yalvarırsan beni bırakırlar. Şu anda Hıdır Yalçın'ın sorumlu olduğu grubun içindeyim. Kurtar beni anne." dediğini söyleyen Kahraman, yanındaki arkadaşlarının evladını fazla konuşturmadıklarını belirtiyor. Sakine'nin ölüm haberini 2000'de bir telefonla öğrendiğini ifade eden anne Kahraman, "Almanya'dan arayan biri kızımın 2 yıl önce öldüğünü söyledi. Bize üzülmememiz için haber vermemişler. Arayan, kimliğini açıklamadı." ifadelerini kullanıyor.




Haber: Emrullah Bayrak - Ensar Alatürk
Kaynak:www.zaman.com.tr

Günün Önemli Haberleri