Kızını vermeyince pompalıyla öldürüldü

Abone ol

Adana'da, kızıyla evlenmesine izin vermeyen 48 yaşındaki Kazım Ant'ı pompalı tüfekle öldürmek suçundan tutuklanan 23 yaşındaki Çağlar Karcı için ömür boyu hapis cezası istendi.

Mirzaçelebi Mahallesi'nde geçen 18 Ağustos'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, Çağlar Karcı, kızıyla evlenmesine karşı çıkıp, onu başka biriyle evlendiren komşuları Kazım Ant'ı otomobiliyle giderken pompalı tüfekle öldürdü. Yakalanıp, tutuklanan Karcı hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan Karcı, amacının öldürmek olmadığını söyledi. Ant'ın kullandığı otomobilin lastiklerine ateş ettiğini iddia eden Karcı, kendini şöyle savundu: “Kazım Ant'ın kızı Nihan ile 2 yıl önce yaklaşık 5-6 aylık bir arkadaşlığımız oldu. Birbirimizi seviyorduk. Nihan evde yalnız kaldığı bir gün evlerine gittim. Oturup konuştuk. Evlenmeyi düşünüyorduk. Daha sonra Nihan bana ayrılmamız gerektiğini, ailesinin onu bana vermeyeceğini söyledi. Ben de ‘Sen istiyorsan ailen buna ne karışır?’ dedim. Ben daha sonra askere gittim. Askerden izinli geldiğimde evimizin önünde kaldırımda otuyordum. Kazım Ant, otomobiliyle hızlı bir şekilde geldi. Üzerime geliyordu. Ben kaldırıma çıktım, ‘Nasıl araba kullanıyorsun, beni mi ezeceksin?’ dedim.

Araba kullanmayı senden mi öğreneceğim lan’ diye bana hakaret etti. Sonra da ‘Sen benim kızımın yurt dışından Türkiye'ye geldiğini biliyordun. Onu görmeye gelmişsin’ dedi. Ben de bilmediğimi askerden izine geldiğimi söyledim. Kızı Nihan, evlenip Hollanda'ya gitmiş. Kaldırımda oturmaya devam ederken üzerime su döküldüğünü zannettim. Baktığımda bana tükürdüğünü gördüm. Yine aramızda tartışma geçti. Sonra da aşağıya inerek beni tehdit etmeye başladı. Ardından eve girdi. Ben silah alıp geleceği düşüncesiyle evdeki ruhsatsız otomatik silahımı aldım. İçine 6 fişek koydum, dışarı çıktım. Kazım Ant da dışarı çıktı. Arabayı üzerime sürmeye başladı. Ben de o sırada paniğe kapıldım. Bir el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Elim tetikte basılı kalmış ki silah otomatik olduğu için içindeki fişeklerin hepsi ateş almış. Benim öldürme kastım yoktu.”

Öldürülen Kazım Ant'ın eşi 45 yaşındaki Gönül Ant da kızının evlenmeyi istemediği için sanıkla evliliğine izin vermediklerini, düğün sonrası da kendilerini sürekli ölümle tehdit ettiğini söyledi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Günün Önemli Haberleri