Kızılay vekalaten kurbanlık fiyatı 2020 ne kadar?
Abone ol2020 Kurban bayramı için geri sayım başladı. Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban bayramı 31 Temmuz cuma günü başlayacak. Peki bu bayramda Kızılay'a vekaleten kurbanlık bağışı yapmak isteyenler ne kadar verecek? İşte Kızılay vekaleten kurbanlık bağışı 2020 fiyatı...
Kurban bayramı 2020 için geri sayım başladı, vatandaşlar
kurbanlık alışverişine başladı. Dini bayramlarımızdan biri olan
Kurban Bayramı bu sene 31 Temmuz cuma günü başlayacak. Peki bu sene
kurban bayramında Kızılay'a vekaleten kurbanlık bağışı yapmak
isteyenler ne kadar para verecek?
50 BİN HİSSE İLE ORGANİZASYON HEDEFLİYORUZ
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık "2020 yılı talihsiz bir yıl oldu. Gecen sene 50'ye yakın ülkede gerçekleştirdiğimiz kurban organizasyonumuzu bu sene sadece açlığın kıtlığın ve savaşın vurmuş olduğu 16 ülkede gerçekleştireceğiz. Bu sene yurt içerisinde 50 bin civarında hisse yurt dışında da 100 bin hisse ile toplamda 150 bin hisse ile bir organizasyon hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
VEKALET BEDELLERİ YURT İÇİ 1050 TL YURT DIŞI 850 TL
Kurban paylarının maliyetlerini açıklayan Kınık, "Yurt içi için
1050 TL, Yurt dışı için 850 TL olarak belirledik. Yurt içi ve Yurt
dışı kurban bedellerinin farklı olması, yurt dışındaki tedariklerle
ilgili fiyatların, dünyanın farklı yerlerinde farklılık arz etmesi
ve toplam havuzun ortalamasının 850 TL olması. Yurt içindeki
1050 lira ise, Türkiye içinde Kurbanlık olarak keseceğimiz
hayvanlarımızın et ağırlığının diğer hayvanlardan çok daha yüksek
olmasından kaynaklanıyor " dedi.
BORCU OLANLAR KURBAN KESEBİLİR Mİ: Kurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Hz. Peygamber (s.a.s.) imkan bulduğu halde kurban kesmeyenlerle ilgili ağır ifadeler taşıyan hadisiyle (İbn Mâce, Edâhî, 2), bir taraftan kurban ibadetinin imkan bulmaya, güç yetirmeye bağlı olduğunu ifade ederken, bir yandan da güç yetirenin kurban kesmesinin gerektiğine işaret etmektedir. Buna göre kurban ibadetiyle yükümlü olabilmek için belli bir malî imkâna sahip olmak gerekir.
Kişinin malı olmakla birlikte borçlu da olsa ve borcu ile asli ihtiyaçları çıktıktan sonra nisap miktarı malı kalsa o kişi kurban keser. Fakat temel ihtiyaçları ve borçları için ayıracağı para haricinde bu kadar bir mala sahip olmayan kişinin kurban kesmesi gerekmez.