Kızamıkta aşı kampanyası uzatıldı

Abone ol

'Kızamık Aşı Günleri' çerçevesinde İstanbul 'da, 25 Nisan-19 Mayıs arasında 1.134.000 çocuk aşılandı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü kampanyanın uzatıldığını açıkladı.

'Kızamık Aşı Günleri' çerçevesinde İstanbul 'da, 25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında 1.134.000 çocuğun aşılandığı belirtilerek, nüfusu yüzbinin üzerinde olan ilçelerde aşılama çalışmalarının devam etmesi nedeni ile kampanyanın İstanbul’da 1 hafta uzatıldığı açıklandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “İstanbul 'da, 25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında 1.134.000 çocuk aşılandı. Nüfusu yüzbinin üzerinde olan ilçelerde aşılama çalışmalarının devam etmesi nedeni ile İstanbul’da kampanyayı bir hafta uzattık.

Hedefimiz, aşısız çocuk kalmayacak şekilde bu kampanyayı sonlandırmaktır.Kızamık Eliminasyon Programı çerçevesinde yürütülen Kızamık Aşı Günleri kapsamında; İlkokul 1. sınıf öğrencileri, 9 aylık ile 6 yaş arasında yer alan çocuklar ile okul çağında olupda okula gitmeyen (14 yaşına kadar) çocuklar kızamık aşısı ile aşılanmaktadır.

Bu kampanyanın başarı ile sonuçlanması ile 2010 yılında kızamığın Türkiye'den tamamen yok edilmesi hedefinde çok önemli bir adım başarılmış olacaktır.”

Kaynak: www.sagliginsesi.com

Günün Önemli Haberleri