Kız öğrenci yurdu yangınında yeni skandal!
Abone olAladağ'da yanan yurtta kaçak kreş hizmeti de verildiği ortaya çıktı.
ADANA Aladağ’da, 11 kız çocuğu ve 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği yurtta, kaçak kreş hizmeti de verildiği ortaya çıktı.
Yangınla ilgili soruşturma kapsamında Rümeysa Genç, Sümeyye Tanrıverdi, Gülsüm Çelik, Merve Mete ile faciada hayatını kaybeden Fatma Canatan’ın yurtta kaçak olarak ‘eğitimci’ diye çalıştırıldığı saptandı. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan kadınlar, yurtta ‘gönüllü olarak herhangi bir ücret karşılığı olmadan, ayrıca resmi bir görev addetmeden çalıştıklarını ve öğrencilerin etüt ile din derslerinde onlara yardımcı olduklarını’ söyledi. Kimlik bilgilerinde ‘ev hanımı ve lise mezunu’ diye yazan, yurtta kalan ve ‘abla’ unvanı verilen beş kadının kaçak çalıştırıldıkları belirlendi.
Yurt Müdürü Cuma Ali Genç’in kızı olan 22 yaşındaki Rümeysa Genç ve Sümeyye Tanrıverdi’nin ‘kreş öğretmeni’ olarak nitelendirildikleri de saptandı. Yangından yaralı kurtulan Büşra Güneş adlı çocuk ifadesinde “Hocalarımız Rümeysa ve Sümeyye kreş hocalarıydı. Rümeysa ve Sümeyye hoca dışarıdan getirilen dört- beş yaşındaki küçük çocuklara din dersi vermekteydi” dedi. Yangın sırasında evde bulunan kadınlardan Betül Kocagöz de “Sümeyye ve Rümeysa öğretmen benim çocuklarımın da kreş öğretmenleridir” diye ifade verdi. Yurtta bulunan Nesrin Demircioğlu, Betül Kocagöz ve Neslihan Dede’nin ise ‘belirli aralıklarla ihtiyaç olduğunda yurtta yemek ve temizlik yaptıkları’ vurgulandı.
9 AİLE ŞİKÂYETÇİ
ADANA Barosu’ndan Nevzat Elçi, Süleymancılar cemaati üyesi avukatların kendilerine müdahale etmeye çalıştığını söyledi. Elçi tanıklara, “Yangın kapısı açıktı” şeklinde ifade vermeleri yönünde baskı yapan bir avukat hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlattı. Adana Baro Başkanı Veli Küçük de yakınlarını kaybeden 11 aileden dokuzunun şikâyetçi olduğunu, ikisinin ise ifadesinin henüz alınmadığını belirtti. Küçük, savcıların köylere gidip ailelerin ifadesini aldığının altını çizdi.
ÖZEL YURTLARIN RUHSATINI ARTIK MEB VERECEK
MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Eğitimde önemli düzenlemeler içeren kanunda şu madde yer aldı: “Özel öğrenci yurtlarının işyeri açma ve çalışma ruhsatı artık Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek. Mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlık tarafından kapatılabilecek. Bakanlık bu yetkisini valiliklere devredebilecek.”