Kışlada telefon için geri sayım başladı
Abone olKara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, "TSK 33" adlı projeyle ilgili konuştu. Akar, kışlada telefon kullanımının ise kısa süre sonra uygulamaya geçirileceğini kaydetti.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetler 33" adlı proje hakkında bilgi verdi. Kara Kuvvetleri'nin 140 projebi olduğunu söyleyen Akar, tamamen milli olan projelerle sistemin daha etkin şekilde yürüyeceğini anlattı. Akar, askerlerin birliklerinde cep telefonu kullanmalarıyla ilgili düzenlemenin de kısa süre sonra uygulamaya geçirileceğini kaydetti.
Orgeneral Akar, Meclis'in açılışının 95. yıl dönümü dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyonda, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Kara Kuvvetleri olarak hudut güvenliği ile terörle mücadele konuları dışında, takriben 2 yıldan beri, Genelkurmay Başkanlığının direktifleri doğrultusunda, "Türk Silahlı Kuvvetleri 33" adlı kurumsal bir proje çalışması yürüttüklerini belirten Akar, "Bu çok önemli bir çalışma, bütün kara kuvvetlerinin mensupları bu çalışmaya katıldılar. Şu ana kadar yüz yüze yapılan çalışmalar, mektupla, resmi yazılarla gelen yazılar, elektronik olarak 20 binin üzerinde teklif görevi geldi bizim projelerimize" diye konuştu.
Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri olarak 140 projelerinin olduğunu bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu çerçevede yapılan çalışmaların sonucunda, 'şunu şöyle yapın, böyle yapın' diye 50 uygulama emri yazdık. Gençlerde büyük bir moral, motivasyon, heyecan var. Herkes bir şeyler yapmanın azmi ve kararlılığı içinde. Böylece daha etkin, daha caydırıcı, daha saygın bir kara kuvvetleri için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla alakalı dün Genelkurmay sitesinde özet bir bilgi de çıktı. Burada bizim yaptığımız büyük toplantılar oldu. Erzincan'da, Adana'da, İstanbul'da... Ankara'da daha dün yapıldı. Bunun üçüne de Sayın Genelkurmay Başkanımız katıldı, çok beğendiler. Dolayısıyla bu konuda güzel şeyler oldu, gençler son derece heyecanlandılar. Bütün kara kuvvetlerinin Edirne'den Iğdır'a kadar birliklerine bu heyecan yayıldı, bundan da çok mutluyuz" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Örnek verebilir misiniz" sorusuna, Akar, "Çok değişik konularda var. Eğitim, atış, tatbikat konularımızda bütün yenilikler, bunların daha etkin olması için neler yapmamız lazım... Orada ciddi projelerimiz, çalışmalarımız var, bundan dolayı biz heyecanlanıyoruz" yanıtını verdi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Akar, şöyle konuştu:
"Bizim tugay karargahını, komutanlarını eğitiyoruz; bununla ilgili bir çalışma yaptığımızda askerler yapıyordu. Erzurum'da, İzmir'de çok sayıda vali muavini düzeyinde, AFAD'tan, Kızılay'dan arkadaşlarımız da katıldı, meteorolojiden, TRT'den... Bir kriz, savaş halinde, olay halinde... Barışı destekleme harekatı için örneğin bir kolordu, tugay Somali'ye, Afganistan'a gittiğinde orada nasıl işbirliği yapacaksınız? Bizim dediklerimiz, gördüklerimiz bir tarafa, oraya katılan sivil arkadaşlarımız, bunlar 15-20 civarında değişik birimlerden, çok mutlu oldular, çok sevindiklerini, çok beğendiklerini, çok şey öğrendiklerini, çok heyecanlandıklarını dile getirdiler, ifade ettiler; biz de bundan memnun olduk. Bu tür projelerimiz var, çalışıyoruz."
"TAMAMEN MİLLİ"
Hulusi Akar, "Bu, NATO'nun 2020 projesi çerçevesindeki projeler mi" sorusu üzerine, "Hayır, tamamen milli. Bizim projelerimizin temel özellikleri, bir tercüme değil, iki tamamen ihtiyaçlarımızı ve sorunlarımızı gidermeye yönelik" dedi.
Orgeneral Akar, yeni sloganlarının, "Etkin, caydırıcı, saygın kara kuvvetleri" olduğunu belirtti.
"TELEFON KULLANIMI"
"TELEFON KULLANIMI"
"Askerlere verilecek telefonla" ilgili soru üzerine Hulusi Akar, uygulamanın, çok yakın bir zamanda, ufak tefek eksiklikler tamamlandığında devreye gireceğini belirterek, "Silahlı kuvvetler yaşayan bir organizma. İhtiyaç ve sorunlar devamlı ortaya çıkıyor, devamlı da gideriliyor" diye konuştu.