Kırtasiye cep yakmayacak!

Abone ol

Okullar açılıyor...Önlük, çanta, ayakkabı derken ailelerin bütçesi okul alışverişiyle sarsıldı...Ama ailelere küçük bir müjdemiz var...

Okulların açılması öncesinde her sene cebi yanan velilere bu yıl küçükte olsa bir müjdemiz var. Kırtasiye fiyatları bu yıl zam görmedi.
Fiyatlar geçen yıl ile aynı...


Kırtasiye toptancılarının verdiği bilgilere göre okulların açılmasıyla birlikte piyasanın hareketlendi, satış ve siparişler canlandı.

 Başta defter olmak üzere diğer kırtasiye ürünlerinde geçen yıla göre önemli bir artışın olmadığı, bir çok ürünün bir yıl önceki fiyatıyla satıldığını kaydedildi.

KİLO İLE DEFTER DAHA EKONOMİK

Özellikle dar gelirli aileler kilo ile satılan defterlere ucuz olduğu için büyük ilgi gösteriyor. Kalem, silgi, çanta, cetvel gibi diğer kırtasiye ürünlerinde de bu yıl fiyat artışı yok. Çin'den ithal edilen kırtasiye malzemeleri de dolar kuru yüksek olmadığı için geçen yılki fiyatladan satışa sunuluyor.

MARKETLER KIRTASİYE STANDLARI KURDU

Öte yandan okulların açılmasıyla birlikte büyük marketlerde kırtasiye standatları kurdu. Marketlerde kırtasiye malzemelerinin dışında öğrenciler için önlük, ceket, pantolon, yaka, gömlek, çanta ve ayakkabı gibi ürünlerin yanı sıra beden eğitimi derslerinde kullanılan spor kıyafetleri de değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

İŞTE BAZI FİYATLAR:

Kırtasiye: En ucuz: En yüksek:
Kiloluk defter 2 -  2,2
Kurşun kalem(düzine) 1,5 -  6
Kalem açacağı 0,5  -  1,5
 Silgi 0,25  -   1,5
Boyalı kalem(düzine) 1,5  -   5
Matara 3   -  5
Okul çantaları 10  -   30

Günün Önemli Haberleri