Kirli bağlantıları belgeleyen kayıt

Abone ol

Levent Ersöz'ün konuşması halinde çok sayıda kişinin kirli bağlantılarını ortaya çıkaracağını gösteren ses kaydında çok çarpıcı ifadeler var..

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Tuğgenaral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü servisin önünde yakalanan kişinin üzerinden 2 tabanca çıktı.


İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin, Ergenekon tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Levet Ersöz'ün tedavi gördüğü İç Hastalıkları Bölümü'nde üzerinde biri kuru sıkı olmak üzere 2 silah bulunan bir kişi kovalamaca

  ZANLI ESKİ BİR ASTSUBAY

Şahsın isminin Erhan Keskin olduğu öğrenildi. Şahsın astsubay olduğu, bir süre görev yaptıktan sonra ayrıldığı belirtildi.

Polis tarafından gözaltına alınan şüphelinin sorgusu sürüyor.

sonucu yakalandı. Görgü tanıkları şahsın "Albayım" dediğini iddia etti. Şahsın kaçarken çevreye ateş etmesi sonucu öğrencilerin yaşadığı bir evin camına da kurşun isabet etti.

İddiaya göre, dün saat 22.00 sıralarında Ergenekon tutuklusu Emekli Tuğgeneral Levet Ersöz'ün tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nde dolaşan bir kişiden şüphelenen güvenlik görevlileri kim olduğunu öğrenmek için şahsa yaklaştı. Şahıs güvenlik görevlilerinin kendisine yaklaştığını görünce kaçmaya başladı. Kaçarken de belinden çıkardığı silahla etrafa ateş etti.

Güvenlik görevlileri şahsı hastane çıkışana kadar kovaladı. Burada bekleyen taksicilerin de yardımı ile şüpheli şahıs yakalandı. Daha sonra hastanenin polis noktasına götürülerek polise teslim edildi. Şahsın rastgele açtığı ateş sonucu hastanenin karşısında bulunan bir öğrenci evinin camına da kuurşun isabet etti. Kurşun, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Murat Dokgöz'ün yattığı odanın camını deldi. Dokgöz olayı şöyle anlattı: "Olay sırasında içeride uyuyordum. Cama taş atıldığını sandım. Kontrol ettiğimizde cama kurşun isabet ettiğini anladık. O sırada dışardan da sesler geliyordu."

Şüphelinin yakalanmasında yardımcı olan taksiciler de olaya ilişkin şunları söyledi: "Hastanede güvenlikçiler şüphelenip kim olduğunu öğrenmek istemiş. Şahıs da kaçarak etrafa ateş etmeye başlamış. Buraya kadar kovaladılar. Bizde burada önünü kestik. Yere düşünce yakaladık."

Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede yaşanan esrarengiz olay kafaları karıştırdı.

"Ersöz öldürülmek mi isteniyor" sorusunu akıllara getiren olay geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan şok bir ses kaydını hatırlattı. Ergenekon yapılanmasıyla ilgili önemli bilgilere sahip olduğu belirtilen Ersöz'ün konuşması halinde çok sayıda kişinin kirli bağlantılarını ortaya çıkaracağını gösteren ses kaydında çok çarpıcı ifadeler yer alıyor.

Ses kaydında yaşadıklarına dayanamadığını belirten Ersöz, "Bazen ışık göremiyorum. Ben eğer ışık görürsem onlar da ışık görecekler ben ışık göremezsem onlar ışık göremezler." sözleriyle kendisini sahipsiz bırakan çevrelere mesaj göndermişti. "Beni karanlığa gömmek istiyorlar" diyen Ersöz, ses kaydında "Haykırmak bağırmak istiyorum. Yani karşıma alıp o adamı senin Allah belanı versin lannn. Sen bu yüzden bunu yaptın. Sen böyle bir şerefsizsin demek istiyorum." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Ses kaydında adını vermediği bir Genelkurmay Başkanı için "Biz bu adamın albay olacağına bile inanmıyorduk. Genelkurmay başkanı oldu." sözlerini kullanan Ersöz, "Çıkar konuşurum orda. O zaman ne olacak bu silahlı kuvvetler. İşte bunun için susuyoruz." diyor.

İfade verdiği savcının firari olduğu dönemde ifade veren diğer sanıkların tüm suçları kendisinin üzerine attığını söylediğini aktaran Ersöz, "Korkusuzca bildiklerimi doğruyu söyletmesinlerÖ Bunu mu söyletmek istiyorlar yani. Nerdeydi onlar? Kime bağlı ona mı bağlıydı? O şerefsize mi bağlı? O insanlar onurundan konuşmalılar. Eğer biraz onurlu insanlar varsa çıkarlar bunu anlatırlar yaa. Tüm Silahlı Kuvvetler, generaller bunu bilir yaa." sözleriyle tepkisini ortaya koymuştu.
Günün Önemli Haberleri