Kimse bizi susturamaz!

Abone ol

Kıbrıs meselesinde önemli bir yara alındığını savunan Denktaş, "kimse bizi susturamaz" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesince düzenlenen ''Siyaset Okulu'' kapsamında bir konuşma yapan Denktaş, ''Kıbrıs meselesinin, rahmetli Bülent Ecevit'in de söylediği gibi Türkiye'nin güvenlik meselesi olduğunu'' kaydetti.

Kıbrıs'ta barışın sağlanması için yıllardır eşit şartlarda masaya oturma çağrısında bulunduklarını anlatan Denktaş, ''Kıbrıs Rumunun, Yunanistan ile birlikte Kıbrıs'ı alma mücadelesi alabildiğince devam ediyor. 43 yıldır niye uzlaşma olmuyor kardeşim'' diye konuştu.

Kıbrıs meselesinin milli bir hak olduğunu dile getiren Denktaş, milli davaların milli kararlılıkla yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs meselesinde önemli bir yara alındığını savunan Denktaş, ''70 bin şehit vardır o topraklarda. Hamaset yapmıyorum'' diye konuştu.

Denktaş, Kıbrıs meselesinin aynı zamanda Türk-Yunan meselesi olduğunu dile getirerek, ''Kıbrıs'ın elden gitmesi, Kıbrıs'ın Yunan olması demektir. Kıbrıs sadece benim davam değil, Türklük davasıdır. Bu davada her şeyimizi ortaya koyduk. Kimse bizi susturamaz'' dedi.

Rauf Denktaş, böylece Kıbrıs'ın, Türkiye'nin AB'ye girişinde ön koşul durumuna getirildiğini savundu.//

Günün Önemli Haberleri