Kimliğini kaybetti, hayatı karardı!

Abone ol

Karabük'te, sekiz yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden bir adamın başına gelmeyen kalmadı.

Karabük'te, 8 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden 47 yaşındaki Recep Korkulmaz'ın başına gelmedik kalmadı. Korkulmaz, 2004 yılında kaybettiği kimliğinden dolayı hayatının karardığını söyleyerek, "Tek isteğim kimliği kullanan Kamil Aytekin isimli şahsın bulunmasıdır" dedi.

Karabük'te özel bir sektörde çalışan 3 çocuk babası Recep Korkulmaz, 2004 yılında kimliğini kaybettikten sonra 2005 yılında bankalardan borç yazısı gelmeye başladığını belirterek, "Zonguldak başta olmak üzere İstanbul'un çeşitli ilçelerinden benim kimliğimle kredi çekilmiş. Bu da yetmemiş benim adıma şirket kurmuş. Bana sürekli icra kağıtları geliyor. Hayatımda hiç görmediğim yolunu dahi bilmeğim İstanbul'a bu olay yüzünden ilk kez mahkeme için gittim" dedi.

BORÇ GELMEYEN BANKA YOK

Eşinin 2004 yılında nüfus cüzdanını kaybettiğini ve ardından yerel bir gazeteye kayıp ilanı verdiklerini söyleyen Nurcan Korkulmaz ise şöyle konuştu: "2005 yılında eşimin kimliğini bulan ve üzerine kendi resmini yapıştıran şahıs bankalardan kredi çekmiş. Bize ilk önce telefon borçları gelmeye başladı. Ardından kredi borçları için yazılar gelmeye başladı. Bunun üzerine İstanbul'da Ağır Ceza da mahkeme görülmeye başladı. Maliye'den dahi yazılar gelmeye başladı. Borç gelmeyen banka yok. Bizi zor durumda bıraktı. Artık avukat parasını bile karşılayamıyoruz. Bizim tek isteğimiz hâla kocamın kimliğini kullanarak dolandıran şahsın bulunmasıdır. Eşim İstanbul'un yolunu dahi bilmiyor. Bir tek bu konular için sadece mahkemeye gitti. Onlarca yazı geliyor. Son olarak maaşına haciz konulması için yeni bir yazı daha geldi. Üç çocuğumuz var ne yapacağımızı şaşırdık."

ADINA 200 CEP TELEFONU HATTI AÇILMIŞ

Öte yandan Adana'dan aldığı telefon hattı sonrası adına 200 tane telefon hattı açıldığını ve bunların kötüye kullanıldığını polis tarafından dolandırıcılık suçundan aranınca öğrenen H.K. Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ankara'da yaşayan H.K. ablasını ziyaret için Adana'ya gittiğinde kimlik bilgilerini vererek bir telefon hattı satın aldı ve başına gelmeyen kalmadı. Şikayetçi sikayetvar.com'a gönderdiği şikayeti ile yaşadığı mağduriyeti anlattı. Kendisinden habersiz 'nüfus cüzdanı bilgileri' kullanılarak alınan telefon hatlarının kötüye kullanılmasından dolayı dolandırıcılık suçundan arandığını öğrenince adına 200'den fazla telefon hattı çıkarıldığını öğrendi.

DOLANDIRICILIKTAN ARANDIĞINI DUYUNCA ŞOK OLDU

"Bir polis memurunun evime gelerek benim dolandırıcılık suçundan arandığımı söylemesiyle öğrendim ki 2006 yılından bu yana kullandığım telefon hattıma ilave olarak benim kimlik bilgilerimi kullanarak 200'den fazla telefon hattı açılmış" diyen H.K. yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"2006 yılında ablamın yanına Adana'ya gittiğimde faturalı bir telefon hattı satın aldım. Aradan yıllar geçtikten sonra ablam polislerin beni aradığını söylemek için aradı. Aldığım bilgilere göre adıma açılan hatlarla dolandırıcılık yapılmış ve polisler kapıma dayanmış. Gsm firmasına giderek adıma açılan hatlar hakkında bilgi almak istedim vermediler. Madem benim adıma kayıtlı bilgi verin diyorum hiçbir bilgi vermiyorlar. Daha sonra o gsm şirketinde çalışan bir tanıdık buldum. Onun yardımı ile T.C. numaramı sisteme girerek adıma açılan hatların listesini çıkardık. Gözlerime inanamadım benim adıma 200 adet hat açılmış ve bu hatlar sürekli açılıp kapanmış."

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Adına çıkarılan bu hatlar kullanılarak dolandırıcılık olaylarının gerçekleştirildiğini anlayan H.K. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayetçi "Adımı temize çıkarmak için hukuk mücadelesine başladım" dedi.

Günün Önemli Haberleri