Kim tutuklu kim serbest?

Abone ol

10. dalgada gözaltına alınanlar hakim karşısındaydı. İşte tutuklanan ve serbest kalanların listesi.

Ergenekon 10. dalgada 11 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 33 kişiden aralarında Prof. Dr. Yalçın Küçük ve emekli Kurmay Albay Mustafa Levent Göktaş'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı, 16 kişi ise serbest bırakıldı. 

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan 33 kişiden 17'si tutuklandı, 16 kişi ise serbest bırakıldı. Sabah saatlerinde Avukat Hüseyin Buzoğlu serbest bırakılırken, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş da tutuklan

KİM TUTUKLU KİM SERBEST?

Serbest Bırakılanlar

Prof. Dr. Kemal Gürüz
Org. Tuncer Kılınç
Org. Kemal Yavuz
Albay İlyas Çınar
Albay Hüseyin Vural
Barış Dalan (Bedrettin Dalan’ın oğlu)
Binbaşı Erbay Çolakoğlu
Albay Cihandar Hasan Hanoğlu
Özkan Bektaş
İlhami Ümit Handan
Coşkun Umur
Mehmet Engin E
Bekri Çelik
Erdal Şahin
Hüseyin Buzoğlu (Org. Tuncer Kılınç'ın avukatıydı.

Tutuklananlar

İbrahim Şahin (Özel harekat dairesi eski başkanvekili)
Prof. Dr. Yalçın Küçük
Fahri Kepek
Fatma Cengiz
Mehmet Koral
Oğuz Bulut
Ersin Gönenci
H. Ataman Yıldırım (ÇTP Gen. Bşk.)
Engin Aydın (Bağımsız Cumhuriyet Partisi Gen. Bşk Yrd.)
Kurmay Albay Cengiz Köylü
Jandarma Kurmay Albay Mustafa Koç
Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı
Üsteğmen Muhammet Sarıkaya
Yaşar Oğuz Şahin
Hüdayi Ünlüer (İşadamı)
Oğuzhan Sarıoğlu
Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş

dı.

JİTEM davalarına engel koyduğu iddia edilen emekli tümgeneral Erdal Şenel, emekli Org. Kemal Yavuz ve eski YÖK Başkanı Prof. Gürüz dün serbest bırakılanlar arasındaydı. Aralarında Yalçın Küçük, Eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de bulunduğu 16 kişi ise tutuklandı.

11 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen 10. Ergenekon Dalgası'nda gözaltına alınan 33 kişinin adliyeye sevki dün tamamlandı.

Savcı Zekeriya Öz ve İstanbul Cumhuriyet Savcıları Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından sorgulanan Gürüz ve Yavuz sorgularının ardından serbest bırakılırken, Şenel ve Hüseyin Vural Vural, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme iki emekli askerin serbest kalmasına karar verirken, Şenel'e yurtdışına çıkış yasağı koydu. Eski yüzbaşı Ataman Yıldırım, Engin Aydın ve Yalçın Küçük ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
YAVUZ PAŞA'DA SERBEST

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Kemal Yavuz, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından getirildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde cumhuriyet savcısına ifade veren emekli Orgeneral Kemal Yavuz, daha sonra serbest kaldı.

Yavuz, yargıç ve savcıların giriş yaptığı bölümden çıkarak, öğle saatlerinde getirildiği adliyeden ayrıldı.

YILDIRIM TUTUKLANDI

 

Son dalgada gözaltına alınan en
önemli isimlerden Kemal Gürüz
ise bugün çıkarıldığı mahkemece
serbest bırakıldı.

Detayları okumak için
TIKLAYIN

Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Albay Vural serbest bırakılırken mahkeme, Çağdaş Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Ataman Yıldırım ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın tutuklanmasına karar verdi.

Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan, İlhami Ümit Handan, Özkan Bektaş, Coşkun Umur, Mehmet Engin Erkılıçoğlu, Erdal Şahin ve Bekir Çelik de savcılıkta serbest bırakıldı.

ALBAY VURAL SERBEST

Savcılık son alarak Çağdaş Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Ataman Yıldırım, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın ve emekli Albay Hüseyin Vural'ı tutuklama talebiyle mahkeme sevk etti.

Emekli albay Hüseyin Vural serbest bırakılırken, Hasan Ataman Yıldırım ve Engin Aydın tutuklandı. Engin Aydın, çıkarıldığı mahkeme tarafından "terör örgütüne üye olmak" gerekçesiyle tutuklandı.

Günün Önemli Haberleri