Kim takar şüpheli paketi

Abone ol

Yol ortasına bırakılan çanta panik yarattı. Etraf boşaltıldı. Ama umursamaz bir vatandaş bankamatik başında muhabbete daldı.

Antalya''nın Alanya İlçesi'nde, polis yol üstünde unutulan çantayı fünye ile patlattı. Ama unutulan önemli bir şey vardı...

Şüpheli paket fünye ile patlatılırken, 3 metre ileride bir vatandaş ATM'den para çekiyordu.

KOMEDİ FİLMİ GİBİ BOMBA İMHA

Bomba imha ekipleri aldıkları ihbar ile hemen olay yerine geldiler. Önce kıyafetler giyildi, olay yerine şerit çekildi. Ama vatandaşlar çok da uzağa gönderilmedi. Dükkanların önünde toplanan esnaf olayı film gibi izlemeye koyuldu. Ortam o kadar sakindi ki kimse yol ortasında bırakılan çantanın içinde bomba olabileceği ihtimalini düşünmedi bile.

YA BOMBA OLSAYDI?

Bomba imha uzmanı çantaya fünyeyi taktığında hemen 3 metre ileride bir vatandaş ATM'den para çekiyordu. Ardından çantanın bulunduğu yere sinyal karıştırıcı jammer cihazı yerleştiren ekipler, uzaktan kumandalı saldırıya karşı önlem aldı. Sonra fünye fatlatıldı. Para çeken vatandaş sesle irkildi. Çantada bomba olmayışı belki olası can kaybını önledi.

VATANDAŞ ÇAY ISMARLADI

Çantadan elbise ve çamaşır çıkarken, görevini başarıyla tamamlayan polislere çevredeki esnaf alkış yerine çay jesti yaptı. Polise yorgunluk çayı ısmarlayan esnaf, 'Huzurlu bir 2008 turizm sezonu istiyoruz' dedi.
Günün Önemli Haberleri