Kim bu tacizci genel başkan?

Abone ol

Soğumaya başlayan Ankara havası bu sıcak kulis haberiyle ısınacak.

Ankara kulisleri şimdi bu iddiayı konuşuyor. Sabah Ankara bürosuna düşen bu kulis ortalığı karıştıracak gibi gözüküyor. Sonbahar düşmeden önce Ankara Kavaklıdere'de bir yemekli davette seçkin misafirler ve bir parti genel başkanı vardır. İddiaya göre gecenin sonunda bir taciz yaşanır. Sonrasını Sabah'ın Ankara temsilcisi Metehan Demir'den yazısından dinleyelim:

"Havaların sonbahara dönüp soğumasından az önce, sıcak bir Ankara akşamında, Kavaklıdere'deki bir restoranın bahçesinde kalabalık bir yemek daveti vardır. Masada bir siyasi parti genel başkanı ile seçkin misafirler yer almaktadır. Kalabalık grup, keyifle hem yemeğini yer, hem de siyasi-ekonomik gelişmeleri konuşur. Yemekten sonra sıra artık vedalaşmaya gelmiştir. Genel başkan, sürpriz bir çıkışla masada bulunan bir işkadınını eve bırakmayı teklif eder. Bunda bir mahzur görmeyen genç kadın da teklifi kabul eder. Araba işkadınının Köroğlu Caddesi üzerindeki evinin önüne kadar gelir. Parti lideri bomba etkisi yaratan asıl teklifi patlatır: "Sizin evinize mi gidelim, benimkine mi?"  Şaşkınlıktan ne diyeceğini bilemeyen ve çok sinirlenen genç kadın ise tepkili bir ses tonuyla şu yanıtı verir; "Ne düşündüğünüzü bilmiyorum ama ben evime yalnız gireceğimi biliyorum." Sonra da kapıyı çarparak arabadan iner. Hikâyenin ilk bölümü burada sona erer."

Asıl hikaye de bundan sonra başlıyor. Olayın duyulmasından sonra Sabah Ankara bürosu siyasilerin telefon yağmuruna tutulur. O ben değilim açıklamları birbiri ardına gelir. Demir, kendilerini arayan genel başkanları ve siyasilerin etrafındaki daralan çemberi şu sözlerle dile getirdi:

"Anavatan Lideri Erkan Mumcu ilk arayan olur. Sonra da DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar çok net bir dille kesinlikle bu işle bir ilgisi olmadığı mesajını gönderir. Eldeki bilgiler bu kişilerin Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli olmadığını kesin olarak gösteriyor. Yani, başkentte çember gittikçe daralır. Peki kimdir bu zampara genel başkan?"

Günün Önemli Haberleri