Kilisede cinsel sapıklık

Abone ol

Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir papazın genç bir erkekle ilişkiye girmesi ortalığı karıştırdı

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Fileleftheros Gazetesi, bir süre önce Limasol Metropolitliği'nin ikinci önemli papazını genç bir erkekle cinsel ilişkiye girerken gösteren fotoğrafların Rum basınına yansımasının ardından, Rum piskoposlar arasında devam eden karşılıklı suçlama ve eleştirilere ilişkin haberlere yer verdi.

Fileleftheros Gazetesi, Limasol Metropoliti Athanasios'un dün yaptığı açıklamada, bu haberlerin şuanda çıkmış olmasının, Başpiskoposluk seçimleri öncesinde kendisini karalamak olduğunu söylediğini yazdı.

Atahansios, tüm araştırma ve süreçlerin tamamlanmasının ardından sorumlu gördükleri herkes hakkında dava açacaklarını belirtirken, ellerinde bu iddialarının yalan olduğuna dair çok güçlü kanıtlar bulunduğunu ve yakın zamanda bunları kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti. Gazete, hakkında iddialar bulunan papazın yakın çevresinden yapılan açıklamalarda ise, bazı başpiskoposluk adaylarının ellerinde koz olarak sadece papazların değil, başpiskopos adaylarının cinsel hayatlarına ilişkin bazı belge ve bilgiler bulundurduklarının ve bunların açıklanıp açıklanmayacağının ise karşı tarafın tutumuna bağlı olacağının belirtildiğini yazdı.

Gazete ayrıca, Baf Metropoliti Hrisostomos'un, yaklaşık 3 ay önce Rum Polis Genel Müdürü tarafından kendisine gönderilen ve Başpiskoposluk'ta görevli bir papaza yönelik cinsel içerikli bazı iddiaların yer aldığı bir mektubu, Sen Sinod Meclisi'nde okumak istediğini ancak bazı papazların buna karşı çıkması sonucunda olayın kapandığını söylediğini de açıkladı.

Günün Önemli Haberleri