Kılıçtan yönteme itiraz

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Kılıç yeni anayasa ile ilgili tartışmalara katıldı

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, yeni anayasa çalışmasına ilişkin izlenen yönteme itirazı olduğunu ifade ederek, "Yakışanı, şık olanı, yeni anayasa çalışmasının Meclis Başkanlığınca organize edilerek, koordine edilmesidir" dedi.

Kılıç, TBMM'de yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla verilen resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yeni Anayasa çalışmasının Meclis Başkanlığınca koordine edilmesinin daha isabetli olacağını ifade eden Kılıç, "Yakışanı, şık olanı, yeni anayasa çalışmasının Meclis Başkanlığınca organize edilerek, koordine edilmesidir. Bunun yapılmamış olması, hiç yapılmayacağı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Türban konusu

Bir gazeteci, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in, "Yükseköğretim kurumlarında uygulanmakta olan türban yasağının, yüksek mahkemelerin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarıyla oluşan bir hukuki durum olduğu; Anayasa'da kılık kıyafet serbestliğini öngörecek bir düzenleme yapılmasının hukuken mümkün olamayacağı" yönündeki açıklamasını hatırlatarak, "Bu konuda ne düşündüğünü ve yeni düzenleme yapılıp yapılamayacağını" sorduğu Kılıç, yargıçların, içtihatlarını Anayasa ve yasalara göre yaptıklarını ifade ederek, "Ana dayanağı değişirse, içtihatlar da değişir" dedi.

Bu değerlendirmeyi türban için yapmadığını, genel bir hukuk kuralını dile getirdiğini vurgulayan Kılıç, "Türban konusunda şimdi bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Günün Önemli Haberleri