Kılıçdaroğlundan istifa cevabı

Abone ol

Dersim tartışmaları nedeniyle Onur Öymen'i istifaya davet eden CHP'li Kılıçdaroğlu'ndan manidar bir mesaj...

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Demokratik Açılım görüşmelerinde terörle mücadeleyi anlatırken verdiği Dersim örneği nedeniyle Onur Öymen'i istifaya davet eden Kemal Kılıçdaroğlu bugün Meclis'te çalışmaya başladı. Konunun kapandığını belirterek konuşmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu sadece ince bir mesaj vermekle yetindi.

Annesinin ölümü üzerine geçtiğimiz hafta Tunceli'ye giden ve cenaze töreninden sonra yaptığı "Öymen gereğini yapmalı" çıkışıyla gündeme oturan CHP Grupbaşkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara'ya döndü. Yorgunluğu nedeniyle dünkü grup toplantısına katılamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu bugün makamında başsağlığı için gelenleri kabul etti.

Öymen'in istifasıyla ilgili tartışmalara girmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Konu kapanmıştır" dedi. Kılıçdaroğlu ısrarlı sorular üzerine kime söylediği açık olan bir mesaj verdi: "Herkesin CHP'nin kurumsal kimliğine zarar verecek söylemlerden kaçınması gerek."

İSTİFA SORULARINA DA CEVAP VERDİ

CHP lideri Baykal'ın grup toplantısına Onur Öymen ile birlikte gelmesi Baykal'ın Dersim krizinde Kılıçdaroğlu'nun değil Öymen'in yanında durduğu yorumlarına sebep olmuştu. Hatta kulislerde Baykal'ın bu tavrına kızan Kılıçdaroğlu'nun kendisine yakın isimlerle partiden istifa edebileceği bile ileri sürüldü.

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, dün grup toplantısına neden katılmadığına açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, 'Çok yorgumdum o yüzden grup toplantısına katılmadım. Bir sessiz protestom ya da istifam söz konusu değil' dedi

Günün Önemli Haberleri