Kılıçdaroğlu'na göre hukuk katliamı

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Erzurum'daki bir hukuk dramıdır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Hukuk dramı hukuku korumak adına yapılıyorsa, hukuk adına hukuk katlediliyorsa orada ciddi sorunlar vardır" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin yarınki il kongresine katılmak üzere geldiği Tokat'ta, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Partililerin kongreye "İktidara Yürüyüş" adını verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidara yürüyüşü Tokat'tan başlatacaklarını, yarınki il kongresinde CHP'nin değişik alanlarda, iktidara geldiğinde neler yapacağını açıkça anlatacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin TEKEL işçilerinin durumunun mahkemeye taşınacağına ilişkin sorusuna, "TEKEL işçileri direniyor. Türkiye'nin değişik illerinden gelen işçiler bir anlamda birlik içinde hükümete mesaj veriyorlar. Kölelik düzenine karşı çıkıyorlar. Yeni bir hak talebinde bulunmuyorlar. Var olan haklarının sürdürülmesini istiyorlar" diye yanıt verdi.

İktidarın görmek istediğini gördüğünü, görmek istemediğini görmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bunun en somut örneği, Erzincan ve Erzurum'da yaşanan olaylardır" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bütün hukuk çevreleri aşağı yukarı yapılan işin yanlışlığına dikkat çektiler. Ama bir ülkenin Adalet Bakanı, adaletin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca gasp edildiğini söyleyebiliyor. Hani bunu söyleyen kişi de adalet kavramı olsa diyeceğiz ki hadi bu eleştiriyi de sinemize çekeceğiz. Zaten bu ülkede gerçek anlamda adalet olsaydı o kişi Adalet Bakanı olamazdı. Geçmişinde Ali Dibo markası olan birisi normal, sağlıklı çalışan, hukuku çalışan bir demokraside Adalet Bakanı olamaz."

"Eskiden yandaş medya vardı. Şimdi yandaş yargı kavramı çıktı" diyen Kılıçdaroğlu, "Yargının yandaşlığı olabilir mi? Yargı, yasama ve yürütme dışında üçüncü bir erktir. Yürütme organına bağlı yargı olabilir mi? Adalet Bakanı'nın HSYK'nın aldığı kararı belli bir süre sonra Erzurum'a bildirmesi, Erzurum'daki savcıların kararın alındığını bile bile, o görevden alındıklarını biline biline başka karar veriyorlarsa orada hukuka gasp aranacaksa gasp aramamız gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ses kaydı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanın Remzi Gür ile telefon görüşmesi yayınlandığında Türkiye Telekomünikasyon Başkanı 'Bu ülkede Başbakan'ın konuşmaları yayınlandı, kimsenin gıkı çıkmadı' diye bir açıklama yapmıştı. Biz de merak ediyoruz. Bu ülkede Genelkurmay Başkanının ses kayıtları yayınlandı, hükümetin gıkı çıktı mı acaba?"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yanlışlığın üstüne kararlılıkla gidilmesi lazım. Bu sayın Başbakan da olabilir, Başbuğ da ana muhalefet partisi lideri de olabilir. Hukuksuzluk varsa siyasi iktidar aynı kararlıkla gitmek zorundadır. Aynı kararlılığı sadece belli kişiler için yapar, belli çevreler için o oldu derseniz yandaş yargı oluşmasına güç kazandırırsınız. Türkiye'nin temel sorunu da bu."

Günün Önemli Haberleri