Kılıçdaroğlu dan anında yanıt

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu TİM'de kapıştı. Başbakan'ın sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanıtları sert oldu.

Başbakan Erdoğan ile CHP'nin yeni lideri Kılıçdaroğlu arasındaki işsizlik polemiği büyüyor. Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'na işsizliği yok edecek reçeteyi sordu.

Kılıçdaroğlu soruya soruyla karşılık verdi:
"Siz işsizliği üç ayda yüzde 10'a düşüreceğiz diyorsunuz. Bu mucizenin nasıl gerçekleşeceğini siz söyleyin."

Başbakan'ın "Popülizm yapmayın" sözlerine ise Kılıçdaroğlu'nun yanıtı sert oldu:
"Allah'ın kışında Tunceli'de buzdolabını ben mi dağıttım."

CHP lideri Kılıçdaroğlu genel başkan seçilmesinden sonra ilk kez Başbakan Erdoğan'la aynı programda buluştu. Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısına katılan Başbakan Erdoğan eleştirilerini bu kez Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledi. Ancak Başbakan programının yoğunluğu nedeniyle kendisinden sonra konuşacak olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu dinlemeden salondan ayrıldı.

Başbakan'ın salondan ayrılmasından sonra kürsüye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu tek tek not aldığı Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi.

Konuşmasında "Recep Bey" yerine Başbakan ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Başbakan bardağın dolu tarafını gösterdi ben ise boş tarafına bakacağım" dedi.

Üniversitede ekonomi okumasına rağmen istihdam yaratmayan büyüme kavramını AKP döneminde gördüğünü söyleyen
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

BOZUK SAAT DE İKİ KEZ DOĞRUYU GÖSTERİR
Devlet adamına yakışan ciddiyetle artıları ve eksileri ortaya koymasıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığı her şey yanlış mı? Hayır böyle bir şey söylemedik. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. 7 yıldır iktidar olan bir parti de elbette bazı doğruları vardır. Bu doğruları gördüğümüz zaman da biz destek verdik.

SOĞUKTA BUZDOLABI DAĞITTILAR
Başbakan çok güzel bir şey söyledi. Popülizm bir tuzaktır. Aynen katılıyorum.Ama Tunceli’de Allah’ın kışında, buz dolabını ben mi dağıttım? Kim yaptı bunu.

PARA YERİNDE DEĞERLİDİR
Başbakan diyor ki, paramız değerli olduğu için şikayet ediyorlar. İnsaf insaf, para yerinde ise değerlidir. Doğru ise değerlidir. Olduğundan fazla değerli görürseniz cezasını siz çekersiniz. Paraya değer katan üretimdir. Sıcak para değildir. Üretim varsa, istihdam varsa o para değerli olur. Bir tuzağa düşmememiz gerekiyor. Sıcak parayla beslenen ekonominin sağlıklı geleceği olamaz. Üreten, çalışan, istihdam yaratan ekonomi olacak.

BU EKONOMİ DERS KİTAPLARINDA YOK
Ben üniversitede ekonomi okudum. Ama istihdam yaratmayan büyüme kavramını AKP döneminde gördüm. Üniversite derslerine bu kavram girdi mi bilmiyorum.

BAŞBAKAN BU MUCİZEYİ AÇIKLASIN
Başbakan muhalefet partileri bir şey söylüyorlarsa nasıl yapacaklarını söylemek zorunda diyor. Evet haklı. Ama biz önümüzdeki üç ayda işsizlik rakamlarını yüzde 10’a indireceğiz demedik. Sayın başbakan bizden reçete bekliyor, asıl Başbakan bu mucize nasıl gerçekleşecek açıklasın. Bu reçetenin ne olduğunu soruyorum. Biz işsizliği düşürme yöntemlerini kaynakları ile açıklayacağız.

İYİ ŞEYLER OLMADI MI?
İyi şeyler oldu ta.i. Ama cari açığımız arttı mı, dış ticaret açığımız arttı mı, sıcak parayı yüksek faizle getiriyor muyuz buna bakalım.

ADALET ARAMAK SUÇ MU?
Biz mahkemeye gittiğimiz için suçlanıyoruz Hukuk adalet aramanın yanlmışlandığı tek ülke Türkiye sanırım.

ALIN SİZE ÖNERİ
İhracatçı, sanayicinin en büyük sorunu ara eleman eksikliği. Bütün organize sanayi bölgelerine yatılı meslek lisesi kuracağız. Ara eleman sıkıntısını mutlaka gidermek zorundayız. Öneri istiyorsanız alın öneri.

BU GÖRÜNTÜ İLE TERÖR ENGELLENMEZ
Diyarbakır’da, bir kamyonun arkasında dağıtılan ekmekler için, çamurlar içinde debelenen kadınlar varsa orada siz terörü engelleyemezsiniz. İstihdam yaratacaksınız. İşadamımız gitmiyor, gitmeyebilir. Ama şunu yapabilirsiniz, devlet olarak siz gidebilirsiniz.

PARA PARA PARA
Napolyon’un dediği gibi, para para para. Para varsa her şeyi çözersiniz. Akılcı kullanırsanız, çözemeyeceğiniz problem yok. Bütün bu çabaları gösterirken, hiçbir zaman sorununu çözeceğimiz insanları, ben senin sorununu çözeceğim konuşmama gerek yok mantığına girmeyeceğiz.

Günün Önemli Haberleri