Kılıçdaroğlu biber gazı yedi mi?

Abone ol

Ankara'da alternatif 29 Ekim kutlaması olaylı geçti. Kılıçdaroğlu'nun biber gazından etkilendiği iddialarını CHP'li İnce yalanladı.

Polisin attığı biber gazından yürüyüşe katılan Kılıçdaroğlu'nun da etkilendiği iddia edildi. Ancak bu bilgi henüz doğrulanamadı.

Olaylar sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunduğunu açıklayan CHP'li Muharrem İnce, gaz sıkılmadığını söyledi.

Ankara Valiliği'nin yasakladığı "29 Ekim seferberlik yürüyüşü"nde olaylar çıktı. Polis Ulus Meydanı'nda toplanan ve yürümek isteyen bir gruba biber gazıyla müdahale etti.

Biber gazından çok sayıda basın mensubu da etkilendi. Yetkililerden alınan bilgilere göre Ankara il genelinde bugün 5 bin polis memurun görev yaptığı belirtiliyor.

ANITKABİR'E YÜRÜYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir'deki törenin ardından saat 11'de Ulus Meydanı'na geldi.

CHP LİDERİNE GAZ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker'in de katıldığı etkinlikte kalabalık polis barikatını aşmaya çalıştı. Polis, barikatı aşmaya çalışan kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMALARI İLE POLİS ARASINDA YUMRUKLAŞMA

Arbedenin ardından Kılıçdaroğlu'nun korumaları barikatı geçti. Kılıçdaroğlu barikatı yararken polis gaz bombası attı. Atılan gaz bombalarından CHP liderinin de etkilendiği söylendi. Gazlardan CHP kurmayları da nasibini aldı.

KILIÇDAROĞLU ERBAŞ GAZİNOSUNA GÖTÜRÜLDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da müdahale esnasında arada kaldı. Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından müdahalenin olduğu bölgeden uzaklaştırıldı. CHP lideri korumaları tarafından Birinci Meclis'in arkasındaki TSK’nın erbaş gazinosuna alındı. Daha sonra ise alandan ayrılarak CHP genel merkezine doğru yola çıktı.  

CHP'Lİ İNCE: GAZ SIKILMADI

Gaz sıkıldığı yönündeki iddiaları CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yalanladı. Habertürk televizyonunun canlı yayına bağlanan İnce, "Daha sonra biz oradan ayrılırken pek çok çeşitli gruplara gaz sıkıldığını gördük. Ama ben Sayın genel başkanımızın yanındaydım. Bizim olduğumuz bölgede öyle bir şey olmadı." dedi.

KILIÇDAROĞLU ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Kılıçdaroğlu polisin müdahalesi sonrası basın açıklaması yaptı. 1. meclis bahçesinde konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "İlk TBMM'de milletvekili de vardı, halk da vardı. Şimdi milletvekili ile halkı koparmak istiyorlar. Hangi baskıyı yaparlarsa yapsınlar, o baskı nereden gelirse gelsin, Cumhuriyeti kutlamaktan hiçbir güç bizi engellemeyecektir" diye iktidara yüklendi.

OLAYLARDA BİR KİŞİ KALP KRİZİ GEÇTİ

Seferberlik Yürüyüşü için toplananlar polisin sıktığı gazdan etkilendi. Bir kişi kalp krizi geçirdi. 

 
ATV'YE TEPKİ YAĞDI

Alternatif Cumhuriyet yürüyüşünün gazla engellenmesi büyük tepki çekerker, olayları izleyen ATV de bu tepkiden nasiplendi. Yürüyüşe katılanlar ATV'ye tepki gösterince, canlı yayın aracı olay yerinden uzaklaştırıldı.

 

Günün Önemli Haberleri