KEYde tarih belli oldu

Abone ol

KEY ödemeleri nihayet başlıyor. Başbakan Erdoğan, KEY ödemelerinin tarihini açıkladı.

Uzun süredir kamuoyu gündemini meşgul eden KEY ödemelerinde sona gelindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 milyar 855 milyon YTL'lik KEY ödemelerinin iki hafta içinde Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacağını söyledi.

Bu arada KEY ödemelerini de içeren kamu finansmanı ve borç yönetimini yeniden düzenleyen kanun tasarısı bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

İşte KEY’le ilgili merak edilenler...

1-KEY ALACAĞIMIZI NASIL ÖĞRENEBİLİRİZ?
-Bu konuda www.keyodemeleri.com diye site var. Hak sahipleri ödeme tutarlarını T.C. kimlik numaralarını girerek bu siteden öğrenebilecek. Aynı zamanda T.C numaranızla ödeme başladığında bankadan da bilgi alabileceksiniz.

2-PARAYI NEREDEN ALACAĞIZ?
-Hak sahipleri kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek, T.C. kimlik numaralarıyla KEY hesaplarında biriken parayı alabilecek.

3-HİSSE SENEDİ Mİ, PARA MI AVANTAJLI?
-Herhangi bir hisseyi değil, sadece Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisselerini alabilirsiniz. Ama parayı almanız tavsiye ediliyor.

4-LİSTEDE ADI OLMAYANLAR NEREYE BAŞVURACAK?
-Listede adı olmayanlar için iki şık var. Eğer kişi özel sektörde çalışan birisiyse, bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat edecek. Kişi o tarihlerde kamuda çalışmışsa çalıştığı kamu kurumuna belgeleri ile başvuracak. Kişinin getirdiği belgeyle kamu kurumunun veya SGK’nın elindeki belgeler uyuşmuyorsa, kişinin itirazı reddedilecek.

5-LOJMANDA KALAN MEMURA KEY YOK MU?
 
-O dönemde lojmanda kalan memurlar KEY’den faydalanamıyor.

6-BOŞANAN KADIN ALAMAYACAK
-Karı ve koca ikisi de devlet memuru ise, ödeme sadece eşlerden birine yapılacak. Tercih kullanılmazsa bu tercihin kocanın üzerinde olduğu kabul edildi. Tabii şimdi onlardan boşananlar varsa sadece kocaları alacaklar, eşleri alamayacaklar.

7-MİRASÇILAR DA KEY ALABİLİR Mİ?
-Kişi vefat etmişse, geride kalan mirasçıları ellerinde bulunan veraset ilamıyla bankadan kendi adlarına düşen hisselerini alabilirler. Kişi hâlâ sağ ise normalde kendisinin gitmesi gerekiyor; nüfus cüzdanıyla. Ancak kişi kendi gitmek istemiyorsa noterden bir vekaletname düzenleyerek başkasının gitmesini temin edebilir.
Günün Önemli Haberleri