Keşke her gün böyle olsa

Abone ol

Okulların açıldığı dün, İstanbul'da alınan önlemler ve yapılan uyarılar işe yaradı... Ama asıl çile pazartesi başlıyor... Dikkat!

Okullar dün açıldı, İstanbulluların korkusu boş çıktı. Alınan önlemler ve yapılan uyarılar işe yaradı ve kentte trafik akışı başta olmak üzere gün sorunsuz bir şekilde atlatıldı.

"Keşke her gün dün gibi olsa" dediğinizi duyar gibiyiz... Kış günleri yaklaşırken İstanbullular'ın korkusu da büyüyor doğal olarak. Hemen uyaralım, asıl çile pazartesi başlıyor.. Zor günler geliyor. Umalım da önlemler sürsün ve uyarılar hep İstanbullular tarafından dikkate alınsın.

DÜNÜN DİĞER GÜNLERDEN FARKI NEYDİ?

Sürücüler ücretsiz olan toplu taşıma araçlarını tercih ederken polis ve zabıtalar, erken saatlerden itibaren özellikle okul önlerinde ve ana caddelerde görev başındaydı.

HAVADAN DENETİM YAPILDI, ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Polis helikopterlerinin de havadan denetimler gerçekleştirdiği görüldü.Afet
Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) de oluşturulan bir ekip, İstanbul trafiğindeki aksaklıkları görüp anında müdahale etti.

SADECE YAN YOLLARDA YER YER YOĞUNLUK YAŞANDI

Sadece ana caddelere bağlanan yan yollarda yer yer yoğunlaşmalar dikkat çekti. TEM Otoyolu ve E-5’te trafiğin akıcı olduğu gözlendi.

Derslerin başlama saatiyle birlikte trafikte bulunan öğrenci servis araçlarının
yoğunluğu dikkat çekti. İstanbullular’ın ücretsiz olarak hizmet veren toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, trafikte yoğunluk yaşanmamasında da etkili oldu.

ASIL ÇİLE PAZARTESİ GÜNÜ DİKKAT!

Ancak asıl trafik çilesinin Pazartesi günü yaşanması bekleniyor. Pek çok ailenin okulların açıldığı tarihin hafta ortasına denk gelmesi nedeniyle bayram tatiline devam ettiği belirtiliyor.

Öğrencilerin büyük bir kısmının Pazartesi günü okullarına dönecek olması, velilerin de tatil sonrası işlerine başlamayı planlamalarının trafiği içinden çıkılmaz hale getirmesi bekleniyor.

BAZI ÜNİVERSİTELER DE PAZARTESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

Ayrıca bazı üniversiteler de pazartesi günü eğitime başlayacak. Pek çok gencin üniversitelerin ilk haftasında okullarına gitmemesinin de trafikte beklenen yoğunluğu büyük ölçüde engellediği belirtiliyor.

Bu nedenle yetkililer Pazartesi gününden itibaren İstanbullular’ın trafik kabusunun başlayacağını belirtirken, “Vatandaşlar hazırlıklı olsun. İstanbullular’ı asıl Pazartesi'den sonra zor günler bekliyor” dediler

Günün Önemli Haberleri