Kerkük Kurdistan haritasında

Abone ol

'Kürt Parlamentosu’nun' hazırladığı yeni anayasada Kerkük, Kürdistan sınırları içinde gösterildi

Kuzey Irak"taki yerel "Bölgesel Kürt Parlamentosu"nun "Kürdistan Bölge Anayasası Hazırlık Komisyonu" Başkan Yardımcısı Tarık Cambaz, hazırladıkları yeni anayasada Kerkük"ün "Kürdistan Bölgesi" sınırlarında yer aldığını söyledi.

Kuzey Irak"ta yayınlanan Kürdistan Yurtseverler Birliği"ne yakın Aso gazetesine konuşan Tarık Cambaz, yakın tarihte "Kürdistan Bölge Anayasası Hazırlık Komisyonu"nun toplanacağını ve yüzde 98"i tamamlanan Bölge Anayasası"nın onaylanacağını belirtti. Cambaz, 5 bölüm ile 105 maddeden oluşan anayasada, Irak Anayasası"nda yer almayan konuların da bulunduğunu, anayasadaki bazı maddelerde Kerkük gibi bazı yeni özgürleştirilmiş alanların "Kürdistan" sınırları içerisinde gösterildiğini söyledi. Cambaz, anayasanın şimdiye kadar neden tamamlanmadığına ilişkin olarak, "Hazırlamakta olduğumuz Kürdistan Bölge Anayasası bazı teknik nedenlerden ötürü 1 yıl gibi bir erteleme sürecini kapsayabilir. Kürdistan Anayasası hazırlanırken diğer federal devletlerin anayasalarından da yararlanıyoruz" dedi.

İTALYANLAR, PEŞMERGELER"İ EĞİTECEK

Bu arada Rızgari adlı internet sitesi IKYB lideri ve Cumhurbaşkanı Celal Talabani"nin İtalyan askerlerinin yarısının kalarak Peşmergeleri ve Iraklıları eğiteceğini söylediğini bildirdi. Habere göre, Süleymaniye"de bir açıklama yapan Talabani, "İtalyan askerlerinin yarısı çekilecek, geri kalan yarısı ise peşmergeleri ve Irak askerlerini eğitmek için burada kalacak" dedi. Talabani, devam eden saldırı olaylarıyla ilgili de şunları söyledi:
"Direnişçi ve terörist arasında fark vardır, Terörist, masum vatandaşları da öldürüyor. Ama direnişçiler masum vatandaşları öldürmüyor. Şu an Irak"ta direnişçi bulunmamaktadır. Çünkü Irak"ta demokrasi var. Zerkavi"nin öldürülmesinden sonra Bağdat"ta artan saldırılar bence yanlıştır. İnşallah bu saldırılar en kısa zamanda sonlanacak ve Irak, müreffeh bir ülke haline gelecektir."


Kaynak:Hürriyet

Günün Önemli Haberleri