Kazan'dan sonra o ilçeye "Gazi" unvanı!

Abone ol

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin yaşandığı Marmaris'teki otelde incelemelerde bulundu.

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu otelde inceleme yaparken komisyon sözcüsü Mihrimah Belma Satır, Meclis'e teklif gelmesi halinde Marmaris'e 'Gazi' unvanı verilebileceğini belirtti.

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından saldırı düzenlenen otelde incelemelerde bulundu.

Komisyon üyeleri ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yaptığı Grand Yazıcı Mares Otel'deki villada, ardından 30 metre mesafedeki çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin'in kaldığı odada inceleme yaparak saldırı hakkında detaylı bilgi aldı.

Çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin'in kaldığı odada gazetecilere açıklama yapan Komisyon Başkanı Petek, darbecilerin hukuk ve insan hakkı tanımadıklarını bildiklerini bunu da özellikle Marmaris'te gördüklerini bildirdi.

ÖRGÜTÜ LANETLEDİ

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı'na suikast için gelen hainlerin, çetelerin, acımasızlıklarını Marmaris'te bir kez daha gördüklerini belirten Petek, "Hem burada masum bir korumayı şehit etmişler hem de her tarafta kurşun izleri var. Bunu normal bir savaşta düşman askerinin yapmayacağı şekilde yapmışlar. Bu düşmanlığı, bu hainliği kendi insanına, kendi Cumhurbaşkanına, kendi devletine karşı yapan bir örgütü artık lanetlemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok." ifadesini kullandı.

Petek, TBMM'nin 15 Temmuz darbe gecesi bütün siyasi parti temsilcileriyle beraber demokrasiyi, devleti, milleti, bayrağı savunmak için dimdik ayakta durduğunu vurguladı. Petek, “Burada da Muğla, Marmaris halkıyla, duyarlı amirleriyle, valisiyle, devletinin yanında olan komutanlarıyla aynı duyarlılığı göstermiştir." diye konuştu.

Geçmişte bu milletin yine darbeler gördüğünü ama bu darbenin toplum millet eliyle püskürtüldüğüne ilk defa şahit olduğuna değinen Petek, şunları kaydetti:

"Bugün Marmaris halkının duruşunu TBMM tutanaklarına, zabıtlarına geçirmek için buradayız. Tarih elbette yazacaktır. Biz istiyoruz ki bu milletin temsil makamı olan TBMM'nin görevlendirdiği bu komisyon da yerinde inceleyerek bunları tarihi komisyonlara işlesin. Bugün bu amaçla buradayız. Görülüyor ki milletimiz şehidini vermiş, devletini teslim etmemiş. Cumhurbaşkanı'nı teslim etmemiş. Allah'ın izniyle milletimizde bu birlik beraberlik olduktan sonra, asla ne dış düşmanlara ne içimizdeki hainlere devletimizi, milletimizi, bayrağımızı teslim etmeyeceğiz. Burada yaşananlar bir delil belgesidir. Buradaki kurşun izleri, yerlere atılan kelepçeler. Burada bizim polisimize yaptıkları işkenceye, zulümlere rağmen nasıl dik durduklarını ve mücadele ettiklerini yerinde gördük."

GAZİ MARMARİS ÖNERİSİ

Petek'in konuşmasının ardından Komisyon sözcüsü Mihrimah Belma Satır, Marmaris'in de tarihte ve darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri bulunduğuna işaret ederek, Marmaris'e de "Gazi" unvanının verilebileceğini, Muğla milletvekilleri tarafından Meclise teklif getirilmesi halinde kendisinin de bununla ilgili kanun teklifine imza atabileceğini söyledi.

Satır, Cumhurbaşkanı'nın sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil değil ümmetin gözünü diktiği bir lider olduğunu belirterek, "Dolayısıyla o gece Cumhurbaşkanımız buradan sağ çıkmasaydı faturası çok ağır olacaktı. Hem Türkiye'ye hem dünyaya. Bu nedenle Marmaris, tarihimizde 15 Temmuz için de çok önemli. Biz komisyon olarak bunun arkasında dururuz." dedi.

Konuşmaların ardından komisyon üyeleri, darbeci askerlerin yürüdüğü güzergahtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı villaya giderek, vatandaşları meydanlara davet ettiği yerde fotoğraf çektirdi.

Günün Önemli Haberleri