Kazaklar Türk işçilere saldırdı

Abone ol

Kazaklar Türk işçilere saldırdı. Kaybolanlar var. Karavanalar ve arabalar ateşe verildi.

Kazakistan'ın Tengiz bölgesindeki rafineride çalışan yaklaşık bin 200 Türk işçisi Kazakların saldırısına uğradı. Türk işçilerin ifadesine göre, olayda 140 Türk yaralandı, 26 Türk de kayboldu. İşçiler ölenler olduğunu da iddia etti.

Bölge savcılığı, olayın 'vaktinden önce yemek almak isteyen bir Kazak işçiye, Türklerin müdahale etmesi üzerine çıktığını' açıkladı.


İşçilerin bağlı olduğu Türk şirketi 8 yaralıyı İstanbul'a getirmek için 2 ambulans uçağı Kazakistan'a gönderdi. Yaralıların Türkiye'ye getirilmesi için Kazak doktorların izni bekleniyor. Türk Büyükelçiliği sorunun çözümü için devreye girdi. Türk şirketinin üst düzey yöneticileri de olayların ardından Kazakistan'a gitti.

Savcılık, Kazak işçinin 400 arkadaşıyla yemekhaneye dönmesiyle kavga çıktığını bildirdi. Olay sırasında, işçi kıyafetlerinin konulduğu bazı karavanlarla, arabaların ateşe verildiği bildiriliyor.

Türkiye'nin Almatı Büyükelçi Seben, olayla ilgili olarak Kazakistan Dışişleri Bakanlığı nezdinde de girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Bu olayın küçük bir olay olmadığını, olayın her an tekrar alevlenmesinin söz konusu olduğunu ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini" yetkililere ilettiklerini kaydetti.

Günün Önemli Haberleri