Kayseri'de 270 polis yemin etti

Abone ol

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet töreni Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’ndeki törene, Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, İl Müftüsü Şaban İşlek, çok sayıda davetli ve Polis Okulu öğrencilerinin aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Şahin, okulda yeni düzenlemeler yaptıklarını ve öğrencilerin en iyi koşullarda yetişmesini sağladıklarını bildirdi. Şahin, konuşmasında “Atatürk ilke ve inkılaplarıyla Anayasamızın başlangıç maddelerinde yer alan Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, aklın ve bilimin üstünlüğünü kabul eden, çağdaş uygarlık ilkelerini benimseyen, bununla birlikte toplumumuzun kültür değerleri ile barışık, sağduyulu, halkla kaynaşmada ve suçla mücadelede toplum destekli polisliğin önemini bilip benimseyen polisler yetiştirmektir.

Polis eğitiminde hedefimiz; öğrenciye yalnız mesleki bilgi ve davranışlar kazandırmak değil, bunun yanında özgür düşünebilme, süratli ve sağlıklı karar verebilme, gelişen toplum şartlarına uyum gösterebilme, en zor koşullarda bile yüksek moral ve motivasyonla çalışabilme, uluslararası mesleki standartlara sahip olabilme, insan hak ve özgürlüklerine saygı gösterme, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada yeterli iletişim donanımına sahip olabilme özelliklerini kazandırabilmektir” dedi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz ise, Kayseri’de düzenlenen mezuniyet törenlerinin aynısının diğer illerde de düzenlendiğini belirterek, Emniyet Teşkilatı’na yeni personellerin katılmasının sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Polis Meslek Yüksek Okulu’nun birincisi Mehmet Sadi Başbilir ise, Türkiye’nin her yerinde vatana hizmet etmekten mutluluk duyacaklarını belirterek, “Görevimizde Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak halkımıza hizmet edeceğiz” diye konuştu.
Törende, okul birincisi Mehmet Sadi Başbilir tarafından, okul kütüğüne plaket çakıldı.

Polis Meslek Yüksek Okulu’nu başarıyla bitiren ilk 10 öğrenciye, hediyelerinin verilmesinin ardından, 279 polis adayı yemin etti.

Günün Önemli Haberleri