Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti 2018- hangi bankaya?
Abone olKaymakamlık sınavı 2018 başvuruları başlıyor. Peki 2 Eylül'de yapılacak olan kaymakamlık sınavı başvuru ücreti 2018 yılında ne kadar olacak, başvuru paraları hangi bankaya yatırılacak?
Kaymakamlık sınavı başvurusu 2018 ücreti ne kadar olacak,
kaymakamlık sınavı başvuru paraları hangi bankalara yatırılacak? 2
Eylül'de yapılacak olan kaymakamlık sınavı için başvurular 5
Temmuz'da başlayacak, 12 Temmuz'da sona erecek. Peki kaymakamlık
sınavı başvuru ücreti ne kadar olacak, hangi bankalara ödenecek,
kaymakamlık sınavı konuları neler, hangi dersten kaç soru
kaymakamlık sınavında soruluyor?
Kaymakamlık sınavı için kamu yönetimi ve diğer alan mezunlarının merakla beklediği ilan, ÖSYM'nin resmi internet sitesine eklendi. Kamu yöneticisi olmak isteyenlerin merakla araştırdığı kaymakamlık sınavı için başvurular temmuz ayında, sınav ise eylül ayında gerçekleştirilecek. Peki, kaymakamlık sınavı başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, binlerce kişinin merakla beklediği sınav başvurusu hakkında detaylı bilgiler
KAYMAKAMLIK SINAVI VE BAŞVURUSU NE ZAMAN: ÖSYM'nin yayımladığı bilgilere göre kaymakamlık sınavı, bu yıl 02 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın başvuruları 5 Temmuz tarihinde alınmaya başlanacak, 12 Temmuz tarihinde sona erecek.
Sınavın sadece ilanını gerçekleştiren ÖSYM, ücret bilgisi ve detayları önümüzdeki günlerde paylaşacak.
SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORULUYOR?
2017 yılında gerçekleştirilen sınavda;
Adayların, kendisinden istenen bir konuda uzun ya da kısa bir metin yazmasına, verilen problemleri yazarak çözmesine ya da verilen sorulara uzun veya kısa, yazılı cevaplar vermesine dayanan açık uçlu (yazılı) sınav uygulandı. Sınavda adaylara, en az 16 açık uçlu sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür ile en az 24 açık uçlu sorudan oluşan Alan Bilgisi uygulandı. Soruların, konular içerisindeki yaklaşık oranı aşağıdaki gibi oldu:
Genel Yetenek ve Genel Kültür (%40): Türkçe (%15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı (%10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%10) ile ilgili sorulardan,
Alan Bilgisi (%60): Anayasa Hukuku (%10), İdare Hukuku (%20), Türkiye’nin İdari Yapısı (%8), Türkiye’de Mahalli İdareler (%7), Ekonomi (%15) ile ilgili sorulardan oluştu.