Katliama karışan asker sayısı arttı

Abone ol

Irak'ın Hadisa kasabasında 24 sivilin öldürülmesiyle ilgili olarak hakkında dava açılan Amerikalı asker sayısı 8'e yükseldi.

Irak'ın Hadisa kasabasında geçen yıl 24 sivilin öldürülmesiyle ilgili olarak hakkında dava açılan Amerikalı asker sayısı 8'e yükseldi.

ABD ordusu savcıları, 4 deniz piyadesine cinayet suçlamasıyla ve 4 subaya da olayla bağlantılı suçlardan dava açılmasına karar verildiğini açıkladı.

Suçlanan 4 subayın, olayın soruşturulması ve bildirilmesi sürecinde hatalı oldukları gerekçesiyle yargılanacakları kaydedildi. Sanıklar arasındaki en üst rütbeli asker olan Yarbay Jeffrey R. Chessani'nin, görevi ihmal suçlamasıyla karşı karşıya olduğu kaydediliyor.

Manga komutanı çavuş Frank Wuterich'in avukatı, Wuterich'in, Hadisa'da 12 Iraklı sivili öldürmek ve emrindeki askerlere diğer sivilleri öldürmeleri için emir vermekle suçlandığını açıklamıştı.

Onbaşı Justin Sharratt ve onbaşı Stephen Tatum'un avukatları da, müvekkilleri hakkında cinayet suçlamasıyla dava açıldığını belirtmişti. Çavuş Sanick Dela Cruz'un, cinayet suçlaması yöneltilen dördüncü asker olduğu kaydedildi.




Günün Önemli Haberleri