Katlı mezar teklifi

Abone ol

Büyükşehirlerdeki nüfus artışı ve yer sıkıntısı nedeniyle mezarlıkların yetmemesi üzerine ilginç bir teklif!

Büyükşehirlerdeki nüfus artışı ve yer sıkıntısı nedeniyle mezarlıkların yetmediğini savunan Belediyeler Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Koç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne katlı mezar teklifinde bulundu.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, büyükşehirlerin sosyal ve ekonomik konumları itibariyle sürekli göç aldığını belirterek, bunun sonucunda ise birçok sıkıntının yaşandığına dikkat çekti.

Bu sorunlardan birinin de mezar yeri olduğunu ifade eden Koç, ölen kişileri defnedecek yer bulmanın problem haline geldiğini savundu.

“MEZARLILAR REFORMU PROJESİ”

Kendisinin geliştirdiği “Mezarlılar Reformu Projesi”nin yer sorununu çözeceğini savunan Koç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Cesedin gömüldüğü mezar derinliği halihazırda 1.5 metredir. Projemizde derinlik 3 metre olmakta ve bu sayede 100 yıllık bir zaman diliminde bir mezara aynı aileden 20 kişi defnedilebilme imkanı doğmaktadır. Hazırlanan mezara, ceset tabutla konacaktır. Mezarın altında sadece tabut bulunacak ve tabutun üzerine toprak atılmayacaktır. 2.5 metre yükseklikte olacak bu bölüm beton kapakla kapatılacak daha sonra kapak üzerine toprak atılarak dışarıya koku çıkışı engellenecektir. Beton kapağın üzeri 1 metre toprakla örtülecek, toprağın 50 santimetrelik bölümü yer üstünde kalacaktır.”

Koç, projesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sunduğunu belirtti.

Günün Önemli Haberleri