Kartzedeye piyango!

Abone ol

Kartzede'ye bir müjde de Vakıfbank'tan geldi. Vakıfbank tüm kartzedeleri kapsayan özen bir avantaj sağlayacak!

Vakıfbank, kredi kartı borcunu kapatmak isteyenlere 36 ay vade ve yıllık yüzde 21.5 ile kredi verecek. Meclis'in kart affında ise borçlar 18 ayda yüzde 18 faizle ödenecek.

Meclis'in kredi kartı affı niteliğindeki borç yapılandırmasına bir alternatif de Vakıfbank'tan geldi. Kredi kartı borç transferi uygulaması başlatan Vakıfbank, kredi kartlarındaki yüksek faiz uygulaması nedeniyle ödeme zorluğu çeken kredi kartı kullanıcılarına aylık yüzde 1.8 faizle kredi verecek. Bu uygulama ile Meclis'in affına rakip olacak olan Vakıfbank'ın uygulayacağı vade ise 36 ay. Banka daha önce sadece Vakıfbank'tan maaş alanların borcunu bu yolla yeniden yapılandırıyordu.

LİMİT MAAŞIN 4 KATI
Dün bankadan yapılan açıklama ile kampanyanın kapsamı genişletildi. Meclis'in yasası ile ise dönem sonu borcunun ödenmesi için ihtar çekilmiş veya haklarında icra takibi başlatılmış ya da 31 Ocak 2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş olan kart borçlularının ödemelerini yeniden yapılandırıldı. Meclis'in yasası söz

konusu borçlara yıllık yüzde 18 faiz işleterek 18 aylık eşit taksitler halinde ödeme imkanı sunuyor. Vakıfbank da borç transferi kampanyası ile aylık yüzde 1.8 yani yıllık yüzde 21.5 faizle ödemelere kaynak sağlayacak. Ancak kullandırılacak kaynağın limiti maaşın 4 katı kadar olacak. Bu kaynağı alan kart sahibi bu parayı 36 aya kadar taksitle ödeyebilecek. Ayrıca taksitler eşit ya da değişken tutarlarda olabilecek. Meclis'in kart yapılandırma programına katılmak isteyenler için tanınan 60 günlük başvuru süresi başladı. Bu yapılanma için kart borçlularının bankalarına başvuru yapmaları gerekiyor. Meclis'in af planında borçlu taksitlerden herhangi birini vadesinde ödenmemesi durumunda, sağlanan haklarını kaybedecek. Ayrıca durdurulan icra takibi işlemlerine devam edilecek.

Günün Önemli Haberleri