Kartal forvetini buldu

Abone ol

Önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için yurt dışındaki çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, aradığı forveti buldu.

Önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için yurt dışındaki çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, aradığı forveti buldu. Tigana'nın gözdesi olan oyuncu, geçen yıl Hırvatistan'da yılın futbolcusu seçildi.

Bugüne kadar daha çok defans oyuncuları üzerinde duran Beşiktaş, Hırvatistan’da yaptığı araştırmalar sonucu teknik direktör Jean Tigana'nın istediği özelliklere sahip bir forvet oyuncusu buldu: Eduardo Alves Da Silva.

24 yaşında, 1.75 boyunda olan Brezilya doğumlu oyuncufutbol hayatına 15 yaşında Brezilya’nın CBF Nova Kennedy takımında başladı. 1998 yılında Dinamo Zagreb’e transfer olan, bu transferin ardından iki kez kiralık olarak başka kulüplere giden Eduardo Da Silva, 2003 yılından bu yana Dinamo Zagreb'te oynuyor.

Hırvatistan'a ilk geldiği sezon Balkanlarda uyum zorluğu yaşayan, ancak daha sonra ülke futboluna alışan Brezilya doğumlu oyuncu, 2004 yılında Hırvatistan U21 milli takamında forma giydi. U21 milli takım formasıyla çıktığı 12 maçta 8 gol atan Da Silva, gösterdiği performansın ardından Hırvatistan (A) Milli Takımı'na yükseldi ve bu forma altında da 11 maçta 7 gol kaydetti.

Beşiktaş’ın Brezilyalı forveti Bobo gibi takma adı bulunan genç oyuncu, Eduardo Da Silva yerine "Dudu" lakabını kullanıyor.

Zagrep taraftarının da en sevdiği oyuncu olan Dudu, bu sezon Hırvatistan birinci liginde forma giydiği 23 maçta 23 gol kaydetti. Da Silva geçen sezon oynadığı 29 karşılaşmada ise 20 kez ağları havalandırmayı başarmıştı.

Dudu, Euro 2008 Avrupa Şampiyonası (E) grubunda oynanan Makedonya maçının 88. dakikada attığı golle Hırvatistan'ı galibiyete taşıyan isim oldu. Bu karşılaşmada Dudu'yu tribünden izleyen Beşiktaş transfer komitesi zaman kaybetmeden teknik direktör Jean Tigana ile biraraya geldi. Fransız teknik adamın bu transfer için yöneticilere şimdiden baskı yapmaya başlarken, Dudu'nun çok hızlı ve son vuruşları çok etkili bir oyuncu olduğu öğrenildi.

Hırvatistan’da 2006 yılının en değerli oyuncusu seçilen Dudu'nun Dinamo Zagreb ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olması, bu transfer için siyah-beyazlı yöneticileri şimdiden harekete geçirdi.

Eduardo Da Silva’nın şimdiye kadar forma giydiği takımlar şöyle:
1998 (CBF Nova Kennedy), 1998-1999 (Dinamo Zagreb), 1999-2000 (Bangu Atletico Clube), 2001-2002 (Dinamo Zagrep), 2002-2003 (Inter Zapretic), 2003 (Dinamo Zagreb)

Günün Önemli Haberleri