Kars İmsakiye 2018 Diyanet sahur imsak vakti iftar saatleri
Abone olKARS İmsakiyesi 2018 yılı takvimi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. İmsakiye 2018 Kars takvimine göre gün gün sahur imsak vakitleri ve iftar saatleri belli oldu. Bu yıl oruçlu olunacak süre 16 saati aşıyor. 15 Mayıs akşamı yatsı ezanı ile ilk teravih kılınacak, sabah ezanı ile ilk imsak girecek akşam ezanı ile de ilk iftar 16 Mayıs çarşamba günü açılacak.
Diyanet Kars 2018 İmsakiyesini yayınladı. İmsakiye 2018 Kars
takvimine göre bu yıl oruçlu olunacak süre 16 saati aşacak. Ramazan
ayının ilk gününden itibaren Kars için iftar saati her gün biraz
daha geriye gidecek. Bu sebeple de oruçlu olunan süre her gün biraz
daha uzayacak ve Kars ilinde en uzun oruç Ramazan'ın son günü olan
14 Haziran'da tutulacak.
İlk sahur ve ilk teravih namazı : On bir ayın sultanı ramazan ayının ilk teravih namazı 15 Mayıs Salı günü yatsı namazını takiben kılınacak. Ramazan ayının ilk orucu için salıyı çarşambaya bağlayan gece sahura kalkılacak. Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi idrak edilecek.
Kars İmsakiye 2018 Diyanet sahur - imsak ve iftar vakitleri:
İmsak vakti nedir sahur saatlerine dikkat! :
Sahur vakti imsak ile biter. Diyanetin yayınladığı 2018
İmsakiyesi'ne göre ilinizde imsak vakti girdiği an oruç tutmak için
yeme içmeyi kesmelisiniz. Oruç tutan bir çok kişi ramazanın birinci
günü bunu karıştırmakta. Sahur vakti, sabah ezanı okunmadan önce
bitmektedir. Sahur vaktinin ne zaman bittiğini öğrenmek için takvim
ya da imsakiyelerde yazan imsak olarak geçen kısma bakmanız
gerekir.
Sahura kalkmak şart mı? : Namaz gibi oruçta da niyet etmek gerekir. Bunun için de sahura kalkıp o günkü orucu tutmaya kalben ve dille niyet edilmesi tavsiye ediliyor.
Ramazan ne zaman bitiyor bayram ne zaman? : Ramazan ayında bu yıl son oruç 14 Haziran perşembe günü tutulacak. Ramazan Bayramı ise 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi, 17 Haziran Pazar günleri kutlanacak. Bu yıl bayramın ilk günü cumaya denk geldiğinden bayram tatili 3 günle sınırlı kalacak.
İLİNİZİN 2018 YILI İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN
Teravih namazı saati : Teravih namazı yatsı namazının bir parçası olarak sünnet kılınmıştır.Böyle olunca teravih namazı,yatsı namazı hangi vakte kadar kılınabiliyorsa,teravihi’de o vakitlerde kılmak caizdir. 2018 yılı imsakiyesinden ilinizin yatsı namazı saati aynı zamanda teravih namazı saatidir.
Ramazan ayı : Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı Ramazan ayıdır. Kur'anı Kerim Ramazan ayında inmeye başlamıştır. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan ayı her sene bir önceki yıldan daha erken gelir. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.
Ramazan Orucu Kimlere Farzdır? : Büluğa ermiş, aklı başında olan kadın ve erkek her müslümana Ramazanda oruç tutmak farzdır.
Kimler oruç tutmayabilir? : 1 – Hastalık: 2 –
Yolculuk: 3 – İkrâh (Tehdit ve Zorlama): 4 – Gebelik ve Emziklilik:
5 – Şiddetli Açlık ve Susuzluk:
6 – Düşkünlük Derecesinde İhtiyarlık: 7 – Hayız – nifas hâli: