Karikatüristi öldürme girişimine 9 yıl hapis

Abone ol

Muhammed Peygamber karikatürlerinin Danimarkalı çizerini öldürmeye girişen Somalili, dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Danimarka'da tartışmalı Muhammed Peygamber karikatürlerinin çizerini öldürmek amacıyla evine zor kullanarak giren Somalili Muhammed Geele, dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aarhus kentindeki mahkeme, cinayete teşebbüs ve terörle suçlanan Muhammed Geele'nin hapis cezasını çektikten sonra sınır dışı edilmesine karar verdi.

29 yaşındaki Somalili, karikatürist Kurt Westergaard'ın evine 2010 yılının ilk gününde baltayla girmişti.

Evine girildiğinin farkına varan Kurt Westergaard, kendisi için özel hazırlanmış 'panik odasına' saklanarak yara almadan kurtulmuştu.

Geele'nin çizere "ölmelisin", "cehenneme gideceksin" diye bağırdığı ve özel önlemlerle güçlendirilmiş olan banyonun kapısını baltayla kırmaya çalıştığı belirtiliyor.

Evde bu sırada Westegaard'ın beş yaşındaki torunu da bulunuyordu. Ancak Stephanie olayda herhangi bir zarar görmedi.

Olay mahaline gelen polis Somalili adamı bacağından vurarak yakalamıştı.

Geele'nin 1995'te ülkesindeki savaştan kaçarak Danimarka'da sığınma hakkı elde ettiği açıklandı.

Savcılar saldırının önceden ve titizlikle planlandığını vurguladılar; ancak mahkeme talep ettikleri asgari ceza olan 12 yıl istemini uygun bulmadı.

2005 yılında Danimarka'da bir gazetede yayımlanan karikatürler Müslüman dünyada öfkeli protesto gösterilerine yol açmıştı.

Avrupa'nın birçok gazetesi karikatürlere kendi sayfalarında da yer açarak ifade özgürlüğünü savunduklarını dile getirmişlerdi.

Günün Önemli Haberleri